News

Imagini sfâșietoare de la înmormântarea celor doi băieți români care s-au înecat în Italia: “Sufletul meu, nu mă lăsa”

Familia și comunitatea și-au luat adio de la cei doi frați înecați într-un accident tragic din Italia. Mama băieților, sfâșiată de o durere nemărginită.
15.07.2023 | 00:04
Imagini sfasietoare de la inmormantarea celor doi baieti romani care sau inecat in Italia Sufletul meu nu ma lasa
Înmormântarea celor doi frați români înecați în bazinul din Puglia. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

În catedrala din Manfredonia, regiunea Puglia, Italia, a avut loc slujba de înmormântare a celor doi frățiori români, în vârstă de șase și șapte ani, care au pierit într-un tragic incident într-un bazin de colectare a apei. Sicriele albe ale lui Nicolae Daniel și Ștefan Brichisala au fost aduse la biserică în jurul orei 15:30, conform Corriere della Sera.

Imagini sfâșietoare din Italia

Slujba, oficiată de Părintele Arhiepiscop Paolo Moscone, a avut o scurtă întârziere, deoarece una dintre surorile băieților a izbucnit în plâns la vederea sicrielor și a trebuit să fie condusă afară, în timp ce mama lor a avut nevoie de asistență medicală într-una dintre ambulanțele amplasate în afara catedralei. Tatăl și cealaltă soră au fost, de asemenea, preluați de personalul medical.

ADVERTISEMENT

„Unde te duci, copilul meu? Așteaptă-mă și pe mine! Sufletul meu, nu mă lăsa. Ai spus că nu o să mă lași niciodată. M-ai lăsat sufletul meu”, a rostit mama băieților care s-au înecat în Italia.

 

Biserica a fost plină de oameni, în ciuda temperaturilor extreme înregistrate în această perioadă. Proprietarul terenului unde se află bazinul în care s-au înecat cei doi frați români este cercetat de Parchetul din Foggia pentru omor din culpă.

ADVERTISEMENT

Tragedie în Italia

Acesta este suspectat că nu a supravegheat corespunzător proprietatea sa și nu a acordat atenție adecvată îngrădirii bazinului. Gardul din jurul bazinului era deteriorat, facilitând astfel intrarea neautorizată a fraților care doreau să facă o baie.

Parchetul nu a considerat necesară realizarea autopsiilor asupra celor două cadavre, deoarece investigațiile medico-legale nu au furnizat elemente pentru alte ipoteze. Cauza oficială a morții a fost înecul, în timp ce continuă activitățile pentru reconstituirea exactă a evenimentelor și stabilirea oricărei responsabilități penale.

ADVERTISEMENT

Un tragic accident s-a petrecut în localitatea Putna din Caraș-Severin, unde un copil în vârstă de trei ani a murit înecat după ce a căzut într-un râu. Potrivit informațiilor disponibile, băiatul se afla împreună cu mama sa și cu cei doi frați minori, traversând râul pe o punte de lemn, când tragedia s-a produs. Copilul s-a dezechilibrat și a căzut în apele râului.

Un copil a murit în Caraș – Severin

Mama a chemat imediat mai mulți localnici, iar aceștia au pornit în căutarea copilului. Potrivit comunicatului IPJ Caraș-Severin, copilul în vârstă de trei ani a fost găsit inconștient, la aproximativ 1,5 km distanță de localitatea Putna. Eforturile de resuscitare întreprinse de un echipaj de ambulanță sosit ulterior nu au avut succes.

ADVERTISEMENT

Tragedia a șocat comunitatea locală, iar poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs incidentul. Este o perioadă dificilă pentru familia îndurerată, iar autoritățile locale și comunitatea își exprimă compasiunea și condoleanțele pentru pierderea tragică a copilului.

„Din primele cercetări s-a stabilit că minorul de 3 ani se afla împreună cu mama acestuia şi cu cei doi fraţi minori şi toţi ar fi intenţionat să traverseze râul Putna, trecând peste o punte de lemn, moment în care minorul ar fi alunecat şi ar fi căzut în albia râului, fiind găsit de localnici la aproximativ 1,5 km distanţă de localitatea Putna, în stare de inconștiență”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraş-Severin.

 

ADVERTISEMENT
Tags: