Sport

Imagini șocante pe un stadion din Chile. A căzut tribuna peste spectatori. Video

Fanii echipei Colo Colo, din Chile, și-au văzut moartea cu ochii. O bucată de tribună s-a prăbușit peste ei în timpul unui antrenament.
02.10.2022 | 16:08
Imagini socante pe un stadion din Chile A cazut tribuna peste spectatori Video
O bucată de tribună a stadionului Monumental din Santiago (Chile) s-a prăbușit peste fani. Sursa foto: Mirror
ADVERTISEMENT

Ceea ce se dorea o sărbătoare s-a transformat într-o sperietură groaznică pentru suporterii echipei chiliene Colo Colo, unda dintre cele mai iubite grupări de fotbal din America de Sud.

Zeci de fani au fost răniți

Conform jurnaliștilor de la publicația Futuro, fanii echipei Colo Colo au participat la antrenamentul oficial al favoriților înaintea confruntării cu rivala locală Universidad Catolica.

ADVERTISEMENT

Suporterii celui mai titrat club din Chile au ținut să sărbătorească aniversarea a 33 de ani de la inaugurarea arenei Monumental David Arellano.

Din cauza vibrațiilor produse de manifestările fanilor o bucată partea superioară a tribunei a cedat și a căzut peste oamenii aflați în inelul inferior. Din fericire nici un fan nu și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT

”Potrivit informațiilor preliminare, nicio persoană nu a fost rănită grav. Jucătorii au intrat imediat la vestiare după acest incident. Câteva mașini de ambulanță au intrat pe Estadio Monumental.

Paramedicii și personalul medical au acordat îngrijiri medicale celor răniți, care au fost prinși sub bucata de tribuna prăbușită. De asemenea, la fața locului au fost chemați de urgență și pompierii”, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cine este Colo Colo

Colo Colo este cel mai de succes club de fotbal din Chile. ”Albii” au în palmares nu mai puțin de 32 de titluri de campioană, 13 Cupe și 3 Supercupe.

Cel mai important succes este câștigarea Copei Libertadores, în 1991, după o victorie categorică în fața paraguaienilor de la Olimpia. Rivalele ”albilor” sunt Universidad de Chile și Universidad Catolica, ambele din Santiago.

ADVERTISEMENT

Și suporterii celor de la Colo Colo sunt recunoscuți pentru fanatismul lor. La meciurile de pe teren propriu toate cele 47.347 de locuri de pe Monumental sunt ocupate, iar la jocurile din deplasare mii de fani străbat țara și continentul pentru a fi alături de echipa favorită.

Între cei mai importanți jucători care au evoluat la multipla campioană din Chile se numără Claudio Bravo, Alexis Sanchez, sau Arturo Vidal.

ADVERTISEMENT