News

Imagini spectaculoase cu deszăpezirea de pe Transfăgărășan. Zăpada măsoară 6 metri. Video

14.05.2021 | 15:30
Imagini spectaculoase cu deszapezirea de pe Transfagarasan Zapada masoara 6 metri Video
Imagini spectaculoase cu deszăpezirea de pe Transfăgărășan. Zăpada măsoară 6 metri. Video. Sursa foto: CNAIR
ADVERTISEMENT

Imagini spectaculoase surprinse în această săptămână cu procesul de deszăpezire de pe Transfăgărășan, acolo unde zăpada încă măsoară undeva la 6 metri.

Joi, 13 mai, angajații de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Brașov au început să dea la o parte omătul imens de pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

ADVERTISEMENT

Specialiștii prognozează că operațiunea ar dura câteva săptămâni, și asta pentru că stratul de zăpadă măsoară până la 6 metri pe segmente extinse.

Zăpada de 6 metri pe Transfăgărăşan. Imagini spectaculoase cu procesul de deszăpezire

În ciuda faptului că vara se apropie cu repeziciune, împătimiții de aventuri în zona montană înaltă din țară, în special pe Transfăgărășan, trebuie să-și ia gândul pentru câteva săptămâni de la vizitarea spectaculoasei șosele din centrul țării.

ADVERTISEMENT

Drumarii din zonă ne sfătuiesc să ocolim această zonă din cauza faptului că încă este înzăpezită, iar porțiunea de drum este închisă încă din luna octombrie a anului trecut.

În următoarele zile, porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac de pe Transfăgărășan va fi deszăpezită de către drumarii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au anunțat joi că estimează ca operațiunea să dureze câteva săptămâni.

”A început operațiunea de deszăpezire a părții nordice a DN7C – Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Deocamdată suntem la începutul operațiunii care va dura câteva săptămâni bune având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depășește 6 metri grosime”, au informat reprezentanții Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, care au făcut publică și o filmare de la începutul operațiunii de înlăturare a stratului de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Prima ninsoare din sezonul rece 2020-2021, înregistrată tot pe Transfăgărăşan

Tot în zona Transfăgărăşan din țară a fost raportată și prima ninsoare serioasă din sezonul rece încheiat în urmă cu câteva săptămâni.

A nins pe tronsoanele de drum situate la mare altitudine ale Transfăgărăşanului, atât pe versantul sudic, din Argeş, cât şi pe cel nordic, dinspre Sibiu în noaptea de 16 spre 17 octombrie 2020.

Stratul de zăpadă care a acoperit carosabilul a măsurat atunci între 5 şi 25 de centimetri. Pe alocuri, chiar mai mult. A fost o grosime suficientă pentru ca utilajele de deszăpezire ale drumarilor să intervină.

Şoşeaua Transfăgărășan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2.042 metri la Bâlea Lac.

Drumul este închis pe o porțiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanșe, căderi de stânci, alunecări de teren etc.

ADVERTISEMENT