Life

Jurații, în lacrimi la Imperiul Leilor. ”Cea mai dureroasă poveste” i-a convins să investească 300.000 de euro

Jurații de la Imperiul Leilor au fost de acord să sprijine un proiect dezvoltat de doi părinți cu o poveste de viață foarte tristă. În prim-plan este finanțarea unui centru de recuperare pentru copii.
04.03.2022 | 13:52
Juratii in lacrimi la Imperiul Leilor Cea mai dureroasa poveste ia convins sa investeasca 300000 de euro
Mihaela și Constantin Lupu, în fața juraților de la Imperiul Leilor. Foto: captură YouTube - Imperiul Leilor
ADVERTISEMENT

Soții Mihaela și Constantin Lupu și-au spus povestea în fața juraților de la Imperiul Leilor, iar la final au obținut ce doreau. Problemele pe care le-au avut cu băiețelor lor i-au sensibilizat pe unii dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România.

A fost o ediție lacrimogenă la Imperiul Leilor

Alexandru a avut un accident sau s-a născut așa?”, a întrebat Cristina Bâtlan, membră a juriului emisiunii. Vizibil afectată din cauza situației copilului ei, Mihaela Lupu a declarat: ”Îmi este foarte greu să vă vorbesc deoarece avem un proces de malpraxis în desfășurare.

ADVERTISEMENT

El este născut la maternitatea Polizu. Netăierea firului de serclaj la momentul identificării a dus la hipoxie la naștere. A avut 67 de zile de intubare și de ventilare. O prietenă ne-a recomandat să mergem la doamna doctoră Camen Șchiopu, neuropsihiatru pentru infantil. Dar zic: ‘Am venit să-mi spuneți că nu sunt nebună și că într-adevăr, copilul meu are paralizie cerebrală infantilă.‘”

Acesta a fost momentul în care juratul Dan Șucu, cu ochii înlăcrimați, a rememorat una dintre marile cumpene ale sale: ”Îmi pare rău să aud de problema dumneavoastră.

ADVERTISEMENT

Numai cine nu are copii nu înțelege ce se poate întâmpla. Și mie mi-a trecut glonțul pe lângă ureche cu unul dintre copiii mei. Din fericire, doar a trecut glonțul și nu l-a rănit. Dumneavoastră n-ați avut norocul ăsta. Îmi pare rău.

Finanțare importantă obținută de cei doi părinți

Mai departe, mama lui Alexandru a explicat de ce își dorea atât de mult să obțină finanțarea pentru proiectul gândit împreună cu soțul ei: ”Alexandru este unul dintre copiii care beneficiază de terapie de recuperare și face șase ședințe. Adică șase ore de terapie de recuperare pe zi.

ADVERTISEMENT

Alexandru este astăzi recuperat într-un procent de 70% datorită terapiilor alternative de care a beneficiat. Și ce este cel mai trist este că peste 75% dintre copiii cu nevoi speciale din România pot fi recuperabili dacă ar avea resursele necesare pentru accesarea acestor terapii.

În cele din urmă, soții Mihaela și Constantin Lupu au obținut finanțarea.  Anunțul a fost confirmat de jurații de la Imperiul Leilor pe Instagram: ”Povestea lui Alexandru ne-a emoționat pe toți. Astăzi în schimb, Mihaela și Constantin Lupu își deschid noul centru de recuperare.

ADVERTISEMENT

Amintim că părinții au trecut prin clipe foarte grele la scurt timp după venirea pe lume a fiului lor. Alexandru s-a născut prematur și a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă.

Medicii de la maternitatea Polizu, acuzați de malpraxis

Părinții au dat vina pe cei de la maternitate. Mai departe, pentru a-și face bine băiețelul, dar și pentru a-i ajuta pe alți copii, au fondat ”Asociația Mă bucur de viață”.

Cei doi părinți se ocupau deja de centrul special de reabilitare din Galați. Ei au venit la Imperiul Leilor pentru a obține o finanțare de 300.000 de euro.

Suma era necesară deschiderii unui centru similar și la București (n.r. – Centrul de recuperare Vasile Andrei). În Capitală, ei vor să trateze copiii născuți prematur cu terapii moderne. Noutatea este că vor să o facă la jumătate de preț, conform imperiulleilor.protv.ro.

Într-unul dintre comentariile postate pe Instagram, o persoană a avut o propunere interesantă: ”A fost cea mai dureroasă poveste de la Imperiul Leilor… Dacă putem sa ajutăm și noi, oamenii de rând, să punem puțin din puținul nostru într-un cont IBAN ar fi excelent.

 

ADVERTISEMENT
Tags: