News

Împușcături la aeroportul din Chișinău. Primele imagini cu atacul mortal. Update

Tragicul incident a dus la moartea a două persoane. Potrivit oamenilor legii, agresorul este cetățean rus. Cercetările continuă.
30.06.2023 | 20:46
Impuscaturi la aeroportul din Chisinau Primele imagini cu atacul mortal Update
Tragedie pe Aeroportul Chișinău. Foto: Captura Video.
ADVERTISEMENT
30-06-2023
18:17

Primele imagini cu atacul de pe Aeroportul din Chișinău

Primele imagini cu atacul mortal de vineri seara de pe Aeroportul din Chișinău au apărut. A fost făcut public un video în care se aud împușcăturile din momentul respectiv. Se poate observa cum oamenii, speriați, rămân pe loc atunci când aud împușcăturile.

Împușcături la aeroportul din Chișinău (2)
Împușcături la aeroportul din Chișinău (2). Sursa foto: Captura Antena 3

Scenele șocante au fost publicate de Antena 3. Totodată, au apărut informații noi cu privire la identitatea criminalului. Deși inițial s-a spus că ar fi cetățean turc, conform ultimelor informații, se pare că este vorba despre un cetățean rus.

Împușcături la aeroportul din Chișinău (2)
Împușcături la aeroportul din Chișinău (2). Sursa foto Captura Antena 3

Numele bărbatului este Denis Kovalenko. Sursa citată precizează că bărbatul a fost înrolat prin contract în Forțele Aeriene ale Federației Ruse. El aterizase cu o cursă din Turcia, iar tragedia s-a produs după ce nu i-a fost permisă intrarea în Republica Moldova.

Împușcături la aeroportul din Chișinău (3)
Împușcături la aeroportul din Chișinău (3). Sursa foto: Captura Antena 3

Amintim că doi oameni au murit în urma atacului. Este vorba despre un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

Vineri, în jurul orei 17:00, au fost auzite mai multe împușcături la Aeroportul Internațional Chișinău, generând panică și tensiune. Potrivit surselor, focurile de armă au provenit de la un bărbat care tocmai a aterizat cu o navă din Turcia. La fața locului, forțele de ordine au intervenit prompt, fiind prezente mai multe mașini de poliție și ambulanțe. În urma incidentului, personalul aeroportului a fost evacuat din clădire pentru a se asigura siguranța tuturor.

 

Agresorul a fost reținut

Azi, la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un tragic incident armat soldat cu două vieți pierdute. Guvernul de la Chișinău, prin purtătorul de cuvânt Daniel Vodă, a confirmat informația și a asigurat populația că agresorul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit în timp util.

ADVERTISEMENT

Evenimentul s-a produs atunci când un cetățean străin a fost împiedicat să intre în Republica Moldova și a fost însoțit în zona sterilă pentru a fi returnat în țara de origine. În timpul însoțirii sale, individul a reușit să sustragă arma unui polițist de frontieră și a deschis focul, cauzând moartea a două persoane nevinovate.

„La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane. La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit.

ADVERTISEMENT

Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport”, au precizat oamenii legii.

 

aeroportul
Victima a avut doar 24 de ani. Foto: Telegram.

 

Ca urmare a incidentului, toate zborurile programate au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport pentru a asigura securitatea lor. Autoritățile au luat măsuri imediate pentru a restabili ordinea și pentru a investiga în detaliu circumstanțele acestui tragic eveniment.

ADVERTISEMENT

Mesajul Maiei Sandu

Daniel Vodă, reprezentantul Guvernului, a subliniat că toate măsurile necesare au fost luate pentru aducerea situației la normalitate. Forțele de ordine vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la Aeroportul Chișinău, iar autoritățile vor colabora îndeaproape pentru a identifica motivele și posibilele complicități în acest incident.

“Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane – un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

ADVERTISEMENT

Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate – pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți. Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova”, a transmis Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, pe Facebook.

 

ADVERTISEMENT