News

Un aeroport din Grecia este printre cele mai periculoase din lume. Turiștii trebuie să aibă mare grijă

Un aeroport de pe insula Skiathos (Grecia) se evidențiază ca fiind printre cele mai periculoase din lume. Turiștii care se apropie de pistă riscă foarte mult.
18.06.2023 | 22:08
Un aeroport din Grecia este printre cele mai periculoase din lume Turistii trebuie sa aiba mare grija
Un aeroport din Grecia, printre cele mai periculoase din lume. Turiștii nu țin mereu cont de acest lucru. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Un aeroport situat în Grecia, într-o insulă extrem de populară, este printre cele mai periculoase din lume. Turiștii care ajung în zonă trebuie să aibă mare grijă la aterizarea și decolarea aeronavelor.

Un aeroport din Grecia, printre cele mai periculoase din lume. Turiștii nu țin mereu cont de acest lucru

Pe internet au apărut, în ultimii ani, mai multe clipuri sau fotografii cu avioane care decolează sau aterizează pe unele aeroporturi la distanță foarte mică de persoanele aflate în zonă. Există, adeseori, iluzia că aeronavele reprezintă un pericol pentru cetățeni.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă acest lucru în special în zonele insulare, unde spațiile sunt ceva mai restrânse. Astfel de imagini se pot observa în Grecia. Aeroportul Internațional ”Alexandros Papadiamantis” de pe insula Skiathos este faimos pentru apropierea de o plajă și de docurile iahturilor din apropiere.

În ciuda semnalizării clare și a avertismentelor constante din partea autorităților pentru ca oamenii să evite să se apropie de marginea pistei aeroportului, mulți turiști merg cât mai aproape de ea.

ADVERTISEMENT

Turiștii nu vor să rateze astfel de momente, pe cât de spectaculoase și unice, pe atât de periculoase. Ei vin aici pentru a face o poză sau pentru a filma momentul în care aeronavele zboară la mică distanță deasupra capetelor lor.

Caracteristicile pistei aeroportului din Grecia

Pista aeroportului elen este extrem de scurtă și îngustă, în ciuda capacității de a găzdui un Boeing 757-200. Aceasta măsoară doar 1.628 de metri, adică aproximativ jumătate din dimensiunea multor piste tradiționale.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestui lucru, piloții sunt obligați să se apropie de aeroport la o altitudine mult mai mică decât în ​​mod normal, pentru a maximiza spațiul de care dispun.

Din cauza lungimii pistei, aeronavele care decolează trebuie adesea să se oprească pentru a se alimenta pe aeroporturile mai mari din apropiere înainte de a-și continua călătoria. Asta deoarece decolarea de pe o pistă atât de scurtă poate fi dificilă cu greutatea unui rezervor de combustibil plin.

ADVERTISEMENT

Aeroportul insular din Grecia este adesea comparat cu Aeroportul Internațional Princess Juliana de pe insula Saint Maarten din Caraibe. Pista de acolo are 2.300 de metri lungime și, de asemenea, este flancată de plajă. Și aici, turiștii pot obține filmări spectaculoase.

ADVERTISEMENT