News

Imunitate puternică la copii. Medicul Mihai Craiu a dezvăluit secretul: “Elementul-miraculos care face diferența”

Sfaturi de la specialişti pentru a creşte imunitatea copiilor în sezonul virozelor. Ce trebuie să faceţi pentru a avea un sfârşit de iarnă liniştit.
11.02.2023 | 09:22
Imunitate puternica la copii Medicul Mihai Craiu a dezvaluit secretul Elementulmiraculos care face diferenta
Sfaturi de la Mihai Craiu despre cum să creştem imunitatea la copii Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ne aflăm încă într-o perioadă a virozelor, iar copiii sunt printre cei mai vulnerabili la virusuri, astfel că imunitatea acestora este unul dintre lucrurile care-i preocupă cel mai mult pe părinţi. Un sfat avizat ni-l oferă medicul Mihai Craiu, care dezvăluie care este elementul care face diferenţa pentru o imunitate crescută la copii.

Mihai Craiu demontează mitul că răcim pentru că “ne-a tras curentul”

Disputele despre cum să fie întărită imunitatea unui copil au loc de mult timp. Din păcate, încă nu toată lumea știe cum să o facă cu adevărat corect. De fapt, nu există medicamente universale. Medicii de renume și Organizația Mondială a Sănătății consideră că, pentru a crește imunitatea la copii, este necesară o abordare integrată și o atitudine specială față de sănătatea copilului lor din partea părinților.

ADVERTISEMENT

Medicul pediatru, Mihai Craiu, susține însă că aceste încercări de a crește sistemul imunitar al copiilor are efect mai mult asupra părinților. “Se întâmplă (n.r. creșterea imunității) că se liniștesc părinții, pentru că simt că și-au făcut datoria”, explică acesta.

“În niciun fel de studiu clinic, în niciun climat, pe nicio durată de timp, nu s-a observat scăderea numărului de zile de spitalizare sau de boală acută la un copil care primește versus care nu primește.

ADVERTISEMENT

Elementul-miraculos care face diferența este mișcarea în aer liber pentru copilul de grădiniță, care chiar trebuie să se miște, și dacă trebuie să dăm ceva, există dovezi numai pentru vitaminele C și D, și date cu sfatul medicului, nu haotic sau că ni se pare că ar avea copilul un fel de deficit”, a declarat Mihai Craiu, pentru DC Medical.

În acelaşi timp, medicul a ţinut să demonteze mitul răspândit printre români, cum că răcim pentru că “ne-a tras curentul”. Încă o dată, el a ținut să sublinieze importanța aerisirii sălilor de clase, o recomandare făcută şi de cele două ministere, al Sănătății şi al Educației.

ADVERTISEMENT

“Ne îmbolnăvim de la virusuri, bacterii, paraziți, de la musafiri nedoriți în corpul nostru care intră prin căile aeriene. În cazul unei clase, care este cu ușile și ferestrele perfect închise, ca să nu ne tragă curentul, concentrația de particule mici care pot căra virusurile sau bacteriile pe care noi le scoate din căile aeriene, prin actul respirator normal, pe măsură ce avansăm în oră, după 10, 20, 50 de minute este din ce în ce mai mare.

Probabilitatea de a lua o doză infectantă, de orice fel de musafir nedorit, este cu atât mai mare cu cât durează mai multe ore de geam închis”, a explicat Mihai Craiu.  Prin urmare, prevenirea diferitelor boli ar trebui să înceapă cu o curățenie generală.

ADVERTISEMENT

Este important să aruncați nu numai micile colectoare de praf, sub formă de jucării moi, ci și, dacă este posibil, să îndepărtați covoarele și draperiile groase. După acesta, curățenia trebuie menținută în mod constant. În același timp, este recomandat ca podelele și alte suprafețe să fie șterse cu apă, și nu cu soluții de detergenți speciali.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Inteligența Artificială schimbă Codul Rutier. Șoferii vor circula după noi reguli
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie