Sport

În Liga Campionilor se poate, în SuperLiga nu! Penalty acordat corect cu VAR în Napoli – Real Madrid, ignorat la FCSB – U Cluj

În Liga Campionilor se poate, în SuperLiga nu! Penalty acordat corect cu VAR în Napoli - Real Madrid, ignorat la FCSB - U Cluj
03.10.2023 | 23:44
In Liga Campionilor se poate in SuperLiga nu Penalty acordat corect cu VAR in Napoli  Real Madrid ignorat la FCSB  U Cluj
În Liga Campionilor se poate, în SuperLiga nu! Penalty acordat corect cu VAR în Napoli - Real Madrid, ignorat la FCSB - U Cluj
ADVERTISEMENT

Napoli – Real Madrid a fost meciul serii în UEFA Champions League, astfel că arbitrul Clement Turpin nu a avut o misiune ușoară. „Centralul” francez era să omită un penalty ce trebuia acordat gazdelor, dar a fost salvat de colegii din cabina VAR.

În Champions League da, în SuperLiga ba! Penalty dat corect cu VAR în Napoli – Real Madrid, ignorat în FCSB – U Cluj 2-2

A fost o seară nebună pe „Diego Armando Maradona” din Napoli, meciul dintre formația gazdă și Real Madrid având câteva elemente similare cu partida care a tras cortina peste etapa a 11-a din SuperLiga, FCSB – U Cluj 2-2.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, napoletanii au deschis scorul aproape identic de cum au făcut-o roș-albaștrii pe Național Arena. La fel ca Andrei Gorcea, Kepa a ieșit greșit la o centrare din corner, mingea a aterizat pe transversală, iar Ostigard a marcat cu o lovitră de cap, așa cum a făcut-o și Joyskim Dawa.

Apoi a urmat o adevărată nebunie la Napoli, Real Madrid reușind să întoarcă scorul și să stabilească rezultatul pauzei, 2-1, într-un interval de numai 15 minute. Echipa lui Rudi Garcia a ieșit montată de la vestiare și, în doar nouă minute, avea să restabilească egalitatea dintr-un penalty pe care Clement Turpin nu îl văzuse inițial.

ADVERTISEMENT

Servit excelent în apropierea careului mic, Osimhen a încercat să recentreze în fața porții, dar a fost blocat in extremis de Nacho. Arbitrul francez a lăsat jocul să continue, dar, din camera VAR, i-a fost atrasă atenția stoperul spaniol a jucat mingea cu mâna, care era ridicată mai sus de nivelul umărului.

Turpin a mers să revadă faza la monitor și s-a convins personal de abaterea comisă de Nacho, acordând astfel lovitură de pedeapsă pentru campioana Italiei. Penaltyul a fost transformat de Zielinski, care a făcut 2-2. – vezi VIDEO

ADVERTISEMENT

O fază aproape identică s-a petrecut și pe Arena Națională, în FCSB – U Cluj, la scorul de 2-1 pentru roș-albaștri. În minutul 69, Andrea Compagno a primit o minge din partea stângă. Italianul a deviat subtil, iar mingea ar fi ajuns la Băluță, care ar fi rămas singur cu portarul Gorcea.

Nu s-a întâmplat acest lucru, deoarece, imediat ce a trecut de Compagno, balonul a fost oprit cu mâna de Bogdan Vătăjelu, care s-a dus în alunecare cu brațul ridicat. „Centralul” partidei din SuperLiga, Ionuț Coza, nu a văzut faza și a lăsat jocul să continue. Ciudat este că nici VAR-ul nu a intervenit, deși în cameră se afla inclusiv Ovidiu Hațegan, cel care este considerat arbitrul numărul 1 al României.

ADVERTISEMENT

Inclusiv fostul mare arbitru FIFA Ion Crăciunescu a susținut că FCSB trebuia sa primească penalty la hențul lui Vătăjelu. „După părerea mea este henț. Vine cu mâna de sus și o aduce în jos spre minge. A vrut să o bată de pământ (n.red. râde). Eu văd ce face el, e o neglijență.

Când te duci așa și aluneci, ai tendința să pui o mână jos și cu a doua să te sprijini. Ce căuta mâna sus? El este cu ochii pe minge non-stop”, a declarat Ion Crăciunescu, conform digisport.ro.

Reușita din penalty a lui Zielinski nu a fost însă suficientă pentru ca italienii să rămână cu măcar un punct din întâlnirea cu Real Madrid. „Galacticii” au dat lovitura în minutul 78, când Meret și-a băgat mingea în proprie poartă după șutul lui Fede Valverde și, astfel, Napoli – Real s-a terminat 2-3.

  • 41 de ani are Clement Turpin, arbitrul meciului Napoli – Real Madrid
  • 2010 este anul în care „centralul” francez a fost promovat pe lista FIFA
ADVERTISEMENT
Tags: