Sport

FCSB – U Cluj 2-2, în etapa 11 din SuperLiga. Pas greșit pentru lider. Clasamentul actualizat

FCSB a făcut doar 2-2 pe teren propriu cu U Cluj în etapa 11 din SuperLiga și a ratat șansa de a se distanța în clasament la 6 puncte față de ocupanta locului secund.
02.10.2023 | 22:45
FCSB  U Cluj 22 in etapa 11 din SuperLiga Pas gresit pentru lider Clasamentul actualizat
Joyskim Dawa a marcat primul gol al FCSB-ului în meciul cu U Cluj. foto: sport Pictures
ADVERTISEMENT
02-10-2023
18:02

FCSB - U Cluj 2-2 (Dawa 8, Șut 39 /Nistor 26, Mitrea 88)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+8: Fluier final. FCSB s-a încurcat pe teren propriu în meciul cu U Cluj și are acum doar 4 puncte avans în clasament față de CFR Cluj, ocupanta locului secund. Trupa lui Mandorlini joacă însă joi pe teren propriu restanța cu Sepsi și are șanse mari să mai reducă din diferența ce o separă de lider.

Clasament SuperLiga

Min. 90: De la margine s-au arătat 7 minute de prelungire.

Min. 88: GOOOL U Cluj! Același Nistor execută perfect lovitura de colț, Mitrea îi ia fața lui Ngezana și trimite din 4 metri cu capul în plasă.

Min. 87: Nistor e aproape de egalare, dar șutul său e respins greu în corner de Târnovanu.

Min. 83: Chipciu trimite un șut-centrare în forță, direct în brațele lui Târnovanu.

Min. 78: Olaru șutează peste poartă după o pasă a lui Djokovic.

Min. 57: Florinel Coman scapă singur în careu, nu reușește să trimită spre poartă, îi pasează lui Băluță, dar șutul acestuia din 7-8 metri este respins de Gorcea în corner. Liber în fața porții goale, Compagno face o adevărată criză de nervi că nu a primit pasă de la Băluță.

Min. 46: La pauză, Elias Charalambous a efectuat trei schimbări. Au ieșit Octavian Popescu, Ovidiu Popescu și Dawa, au intrat Compagno, Djokovic și Lixandru.

Min. 39: GOOOL FCSB! Lovitură liberă pentru gazde de la 20 de metri, Olaru mișcă mingea pentru Florinel Coman, acesta șutează cu pământul, Gorcea respinge greșit în față până la Șut, care reia în plasă din 6 metri.

Min. 26: GOOOL U Cluj! Nistor îl driblează elegant, din preluare, pe Dawa la marginea careului, pătrunde spre poartă și înscrie cu un șut plasat, pe jos, din 10 metri.

Min. 23: Tavi Popescu pătrunde în careu, îl întoarce pe Mitrea, rămâne singur, dar șutul său din colțul careului mic este respins de Gorcea cu piciorul.

Min. 16: Bine găsit în careu de Chipciu, Popadiuc este blocat în ultimul momet de Târnovanu.

Min. 8: GOOOL FCSB! Corner pentru gazde bătut în careul mic, portarul Gorcea iese și boxează aiurea, mingea ia o traiectorie înaltă, lovește transversala, revine în teren, îi cade pe umăr lui Ngezana, iar Dawa trimite din 2 metri cu capul în plasă.

Min. 5: Acțiune rapidă a gazdelor, Olaru face o cursă de peste 40 de metri, îl lasă liber în careu pe Băluță, dar acesta șutează din 10 metri la colțul scurt, în plasa laterală.

Min. 1: A început partida.

02-10-2023
16:49

Echipele de start la FCSB - U Cluj

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Dawa, Radunovic – Ov. Popescu, Șut, D. Olaru – Al. Băluță, Fl. Coman, Oct. Popescu. Rezerve: A. Vlad, V. Crețu, Panțîru, Haruț, Compagno, Miculescu, Lixandru, C. Ganea, Djokovic. Antrenor: Elias Charalambous

U Cluj: Gorcea – Peteleu, Masoero, Mitrea, Vătăjelu – Bic, Grobry, Nistor, Chipciu – Popadiuc, F. Ilie. Rezerve: Iliev, Oancea, Fossati, Miron, D. Popa, V. Gheorghe, Silagi, I. Filip, Hofman. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Meciul FCSB – U Cluj are loc luni, 2 octombrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 11-a din SuperLiga. FCSB continuă să domine competiția internă și este, evident, mare favorită în acest meci. Bucureștenii au reușit să se impună la Sfântu Gheorghe la scor fluviu în fața unui Sepsi sleit de puteri, scor 5-2, iar U Cluj a scos un punct, 1-1, pe teren propriu cu Universitatea Craiova.

Unde se joacă meciul FCSB – U Cluj, în etapa 11 din SuperLiga

Confruntarea FCSB – U Cluj se desfășoară luni, 2 octombrie, de la ora 21:00, pe „Arena Națională” din București în etapa a 11-a din SuperLiga. Ardelenii au avut meci în Cupa României la București joi, 28 septembrie, pe stadionul Ghencea, unde au învins cu 3-1 pe CSA Steaua din Liga 2 și nu au mai părăsit Capitala, în vederea partidei de luni, cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Oficialii FCSB speră ca situarea echipei lor pe primul loc, coroborată cu faptul că fotbalul etalat de jucătorii pregătiți de antrenorul cipriot Elias Charalambous în ultima vreme a corespuns cu ceea ce își doresc să vadă suporterii meci de meci să atragă un număr cât mai mare de spectatori, cel puțin zece mii. Oricum, numărul celor care vin la partidele FCSB este incomparabil mai mare decât cel de la jocurile lui CSA Steaua.

Cine transmite la TV partida FCSB – U Cluj

Partida FCSB – U Cluj se joacă luni ,2 octombrie, de la ora 21:00, pe Arena Națională din București   în etapa a 11-a din SuperLiga. Ea va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. Este jocul care încheie etapa cu numărul 11, până la sfârșitul turului mai fiind patru etape.

ADVERTISEMENT

Luni, 2 octombrie, București va fi unul dintre locurile unde vremea cu cer senin pe tot parcursul zilei va continua și se preconizează că așa va rămâne toată săpătmâna chiar dacă temperaturile vor începe să mai scadă. Maxima zilei va ajunge la cel mult 22 de grade și cum meciul are loc în nocturnă, de la ora 21:00, vor fi doar în jur de 15-16 grade la acea oră. Arbitrul partidei este Ionuț Coza din Cernica.

 Ce absențe sunt în întâlnirea FCSB – U Cluj

FCSB are un singur absent la acest meci dificil, contra unei echipe căreia îi place să joace fotbal, cum a caracterizat-o antrenorul cipriot al bucureștenilor, Elias Charalambous pe U Cluj. Este vorba despre cel mai scump jucător din lot, Vlad Chiricheș, a cărui recuperare mai durează cel puțin până la reluarea campionatului după pauza echipelor naționale. În rest, toți jucătorii sunt apți.

ADVERTISEMENT

Nici U Cluj nu suferă la acest capitol, gruparea de pe Someș fiind în efectiv complet, U Cluj este echipa cu cei mai puțini străini din SuperLiga, doar patru și după venirile recente ale lui Masoero  și Doukoure aceștia doi sunt singurii stranieri care au intrat în primul unspreze al lui Ioan Ovidiu Sabău. Care se declară optimist, spunând că a văzut câteva lucruri deficitare la bucureșteni, care ar putea fi  speculate.

Cote la pariuri la jocul FCSB – U Cluj

Casele de pariuri sunt aproape sigure că seria pozitivă a FCSB va continua și după acest meci. Prin urmare, bucureștenii sunt cert favoriți, la o cotă bună, de 1,50, în timp ce studenții din Cluj (cel puțin în titulatură) au primit 6,75. Șansă dublă „X2” are cotă de 2,40, iar un gol al oaspeților nu pare o himeră, pentru că are o cotă mult mai mică, 1,80.

ADVERTISEMENT

Cum U Cluj a cam stat ceva în ultimii ani în eșalonul secund avem recent doar egalul de 1-1 din sezonul trecut. Pentru a vedea sinopticul meciurilor directe în mod fluent trebuie să ne întoarcem cu șapte ani în urmă, când a fost ultimul meci la București, evident sub denumirea de Steaua. Și avem șapte succese consecutive în contul roș-albaștrilor,

ADVERTISEMENT