Sport

FCSB, privată de două penalty-uri în remiza cu U Cluj! Ion Crăciunescu: „Mai întâi dă în picior și după în minge” / „E henț!”

FCSB trebuia să primească două penalty-uri în partida cu U Cluj, încheiată la egalitate, scor 2-2. Ion Crăciunescu a dat verdictul.
03.10.2023 | 19:36
FCSB privata de doua penaltyuri in remiza cu U Cluj Ion Craciunescu Mai intai da in picior si dupa in minge  E hent
FCSB, privată de două penalty-uri în remiza cu U Cluj! Ion Crăciunescu: „Mai întâi dă în picior și după în minge” / „E henț!”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu a pus sub lupă arbitrajul de la FCSB – U Cluj 2-2. Fostul arbitru FIFA a criticat brigada condusă de Ionuț Coza, care i-a privat pe roș-albaștri de două lovituri de pedeapsă evidente.

Ion Crăciunescu a dat verdictul! FCSB trebuia să primească două penalty-uri cu U Cluj

Mai întâi, la scorul de 1-0, vicecampioana a cerut penalty la un atac al lui Bogdan Vătăjelu asupra lui Alexandru Băluță. „Centralul” Ionuț Coza a considerat că fotbalistul de la FCSB a simulat, i-a arătat cartonașul galben și a dictat lovitură liberă indirectă pentru oaspeți.

ADVERTISEMENT

„E o fază la care mulți spun ’Dom-le, atinge mingea’,  dar eu văd că dă mai întâi în picior și după atinge mingea. Concomitent nu poate pentru că are piciorul în față. Este un contact, indiscutabil. Îl prinde cu piciorul acolo.

Pentru mine, este penalty. Este discutabil, accept și alte opinii. Cum să nu cadă când îi dă și în picior și apoi saltă piciorul? Atunci, cum nu e contact?”, a declarat Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

A urmat apoi faza din minutul 69, când FCSB conducea cu 2-1. Acelați Bogdan Vătăjelu a jucat mingea cu mâna în interiorul suprafeței de pedeapsă în urma unui duel cu italianul Compagno. De această dată, Coza nu a intervenit deloc și a lăsat jocul să continue, spre stupoarea lui Crăciunescu.

„După părerea mea este henț. Vine cu mâna de sus și o aduce în jos spre minge. A vrut să o bată de pământ (n.red. râde). Eu văd ce face el, e o neglijență.

ADVERTISEMENT

Când te duci așa și aluneci, ai tendința să pui o mână jos și cu a doua să te sprijini. Ce căuta mâna sus? El este cu ochii pe minge non-stop”, a adăugat Ion Crăciunescu.

La partida de pe Național Arena, Ionuț Coza a fost ajutat de la cele două linii de asistenții Mihai Marica și Vladimir Urzică, în timp ce arbitru de rezervă a fost Iulian Dima. Curios este că la niciuna dintre fazele litigioase nu a intervenit arbitrajul video, chiar dacă în camera VAR s-au aflat Ovidiu Hațegan și Florian Vișan.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica: „Alții fac puncte când adversarii au 21 ghete în picioare”

Mihai Stoica a acuzat și el arbitrajul de la FCSB – U Cluj 2-2 și, fără menajamente, a aruncat câteva săgeți în direcția Rapidului. Același Ion Crăciunescu a analizat fazele de la Hermannstadt – Rapid 1-1 și a concluzionat că giuleștenii au fost avantajați.

„N-am arătat foarte bine aseară. N-am fost altruiști ca în alte meciuri și am ratat ocazii prea mari. Doar că am avut două penalty-uri. Fault la Băluță și henț la Vătăjelu. Ambele la 2-1. Nu știu ce e mai grav, că ni s-au refuzat, sau că presa le-a cam ignorat. 

În schimb, alții fac puncte când adversarii au 21 ghete în picioare. Care e ‘șmecheria’?”, a scris Mihai Stoica, pe Facebook.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,91 este cota pentru „total goluri: peste 2,5” la meciul FC Botoșani – FCSB

ADVERTISEMENT