Sport

„În România ești criticat și judecat după valoarea părinților” Sorina Grozav a vorbit despre „povara numelui”

Sorina Grozav, fosta Tîrcă, spune că numele mamei ei, fostă mare jucătoare de handbal, a pus multă presiune pe ea, în primii ani ai carierei.
07.11.2023 | 20:15
In Romania esti criticat si judecat dupa valoarea parintilor Sorina Grozav a vorbit despre povara numelui
Sorina Grozav, despre relația cu mama sa, Mariana Tîrcă. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sorina Grozav (24 de ani), jucătoarea Rapidului, provine dintr-o familie puternic implicată în sport. Mama ei, Mariana Tîrcă, a fost una dintre cele mai mari jucătoare de handbal din istoria României. Mai mult, ea este căsătorită cu un fotbalist, Gicu Grozav.

Sorina Grozav, despre presiunea numelui mamei ei

Jucătoarea Rapidului, invitată la ultima ediție a emisiunii ”Suflet de Rapidist”, recunoaște că numele mamei ei i-a apăsat mult timp pe umeri, deoarece oamenii au instinctul să analizeze jucătorii și după părinții lor.

ADVERTISEMENT

Ea a vorbit despre mama ei, care are imaginea unei persoane dure. Spune că nu este dură decât în momentele în care situația solicită asta.

Spune că încă primește mesaje în care este comparată cu mama ei, dar acum reușește să treacă peste acestea. În schimb, în primii ani de carieră, i-a fost greu să nu se consume pentru aceste comentarii.

ADVERTISEMENT

A fost greu să fiu fata ei, mai ales că în România ești criticat după valoarea părinților. Am încercat tot timpul să nu bag în seamă și să îmi fac eu cariera mea și cred că am reușit, dar fiind lângă mine mi-a fost mai ușor. Pare dură, dar nu este dură.

Este dură când trebuie, pentru că noi uneori o luăm pe arătură și atunci trebuie să ne aducă pe drumul cel drept. Pentru mine a fost un ajutor. Eu nu vreau neapărat să scap, dar trebuie să îmi construiesc și eu propria carieră, să joc handbal la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Uneori suntem comparați cu părinții, dacă nu ești puternic, este greu. Pe rețelele de socializare mai primesc mesaje. Mai sunt oameni de genul și cred că vor fi mereu, unii oameni caută aceste răutăți.

Acum mă detașez, în trecut era mai greu pentru că eram mai mică și nu conștientizam lucrurile în adevăratul sens al cuvântului, dar acum mi-e foarte ușor să mă detașez și nu mai bag în seamă astfel de răutăți, pentru că eu știu ce pot și ce fac”, a spus Sorina Grozav.

ADVERTISEMENT

”Mama este un model”

Sorina Grozav spune că, în același timp, mama ei este un model pentru ea. Cu toate acestea, deși nu s-a apucat de handbal cu gândul de a o depăși, vrea să ajungă mai mare decât mama ei.

Eu zic că ceea ce am ajuns azi îi datorez ei, fără ea nu știu dacă aș fi ajuns aici, aș fi renunțat de mult la câte răutăți au fost. Când ajungem acasă, nu mai vorbim despre handbal, iar asta ne ajută pe amândouă. Ea m-a îndrumat, vorbeam lucruri pozitive, îmi arăta ce greșeam, dar când ajungeam acasă nu mai vorbeam despre handbal.

Orice sportiv își face autocritica după meci și, când ajungi acasă te gândești la tot ce ai făcut. Nu m-am apucat de handbal ca să o depășesc, fac handbal din plăcere și s-a văzut asta.

Îmi doresc să fiu mai bună, dar nu vreau să pun presiune pe mine pentru că e posibil să clachez, o iau pas cu pas. Mereu a fost un model pentru mine”, a povestit Sorina Grozav, despre mama ei, la ”Suflet de Rapidist”.

Suflet de Rapidist”, proiectul FANATIK dedicat fanilor Rapidului, se vede LIVE doar pe FANATIK.RO în fiecare zi de marți, de la ora 13:30. Cei ce din diverse motive nu pot urmări emisiunea o pot vizualiza și joi, de la ora 17:30, când emisiunea este în premieră pe Facebook și Youtube.

Sorina Grozav, dezvăluiri despre relația cu mama ei, Mariana Tîrcă

ADVERTISEMENT
Tags: