Sport

“Inacceptabil!”. Dan Șucu, acuze dure după scandalul biletelor de la derby-ul cu Dinamo

Dan Șucu, acționarul principal al Rapidului, a reacționat dur după scandalul biletelor de la derby-ul cu Dinamo.
29.01.2024 | 14:53
Inacceptabil Dan Sucu acuze dure dupa scandalul biletelor de la derbyul cu Dinamo
Dan Șucu, acuze dure după scandalul biletelor de la derby-ul cu Dinamo. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din cauză că n-au primit numărul de bilete solicitat, fanii Rapidului au boicotat derby-ul cu Dinamo, câștigat de giuleșteni cu 2-1. Suporterii rapidiști au ales să vadă meciul de pe stadionul Giulești.

Dan Șucu, acuze dure după scandalul biletelor de la derby-ul cu Dinamo

Patronul Rapidului acuză modul în care dinamoviștii au gestionat situația biletelor. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a clubului, Șucu îi critică pe dinamoviști și spune că va discuta și cu suporterii echipei sale pentru a nu se repeta episodul de la meciul cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Stimați rapidiști,
În această săptmana ați experimentat o situație care nu ar trebui sa se întâmple niciodată: refuzul unui club de a vinde bilete suporterilor echipei adverse, chiar dacă trei sferturi din stadion este neocupat. Nu este prima dată cand se întâmplă, dar în cazul echipei Dinamo decizia pe care dânșii au luat-o are și o componentă juridică inacceptabilă.

În mod normal, o firmă (un club de fotbal este și el o societate comercială) este condusă de acționari sau de directori delegați de către acționari. În jargon, se spune că o firmă este condusă “de cel care semnează dispozițiile de plată”. Dinamo, însă, este un club în insolvență. În insolvență, dispozițiile de plată sunt semnate de către Administratorul Judiciar, ce acționează în numele creditorilor.

ADVERTISEMENT

În clipa în care clubul refuză să încaseze peste 25.000 de euro dintr-un eveniment, îl pune pe acest Administrator Judiciar într-o poziție de incompatibilitate, iar pe judecătorul care supraveghează procesul de insolvență, într-o situație absolut jenantă.Repet, acest club, deocamdată, până la ieșirea din insolvență, este condus de creditori, nu de acționari.

O situație similară am mai întâlnit, în trecut, la diferite echipe care sunt proprietatea unor primării, sau sunt susținute de acestea. Este de notorietate decizia conducerii celor de la FC Voluntari, prin care au solicitat prețuri de 100 lei/bilet, tocmai pentru a evita ca suporterii echipei noastre să urmărească meciul și, normal, să-și încurajeze echipa favorită. Practic, declarau public că n-au nevoie de fani, că n-au nevoie de spectatori, că preferă să cheltuie bani publici, adică ai noștri, ai contribuabililor, decât să se străduiască să genereze venituri proprii.

ADVERTISEMENT

Toate aceste acțiuni sunt inacceptabile și fac foarte mult rău fotbalului românesc. Da, galeria noastră a luat o decizie cât se poate de corectă, aceea de a protesta, iar protestul lor a fost bine organizat și foarte mediatizat. Noi, însă, nu putem să protestăm la nesfârșit! Trebuie să începem să și progresăm! Toată lumea se așteaptă de la Rapid, care este perceput ca un club cu valori constructive, să ia atitudine și să găsească o soluție la această problemă pur distructivă.

Mesajul meu este simplu: în club, împreună cu galeria, vom căuta, în cel mai scurt timp, soluții pentru a remedia această anormalitate, pentru a ne asigura că suporterii noștri vor putea întotdeauna să participe la meciuri, să-și poată susține echipa iubită, pe Rapid. Hai, Rapid!” este mesajul dat de Șucu printr-o postare pe pagina de Facebook a Rapidului.

ADVERTISEMENT

5.000 de fani rapidiști au văzut meciul cu Dinamo de pe stadionul Giulești

S-a iscat un scandal de proporții în rândul suporterilor înaintea derby-ului Dinamo – Rapid. Fanii rapidiști au anunțat că nu se vor prezenta la meci după ce au fost informați că numărul de locuri la meci a fost redus de la 5.000 la 2.800. Oficialii giuleșteni s-au solidarizat cu fanii, astfel că la meciul de pe Arena Națională, jucătorii lui Bergodi n-au putut beneficia de ajutorul suporterilor.

ADVERTISEMENT