News

Încă o țară europeană permite căsătoria cuplurilor homosexuale. Primele ceremonii au avut loc vineri

Elveția a devenit una dintre țările europene care permite căsătoria cuplurilor de același sex, fiind printre ultimele din Europa de Vest care adoptă această măsură.
02.07.2022 | 10:45
Inca o tara europeana permite casatoria cuplurilor homosexuale Primele ceremonii au avut loc vineri
De vineri, homosexualii din Elveția au căpătat dreptul să se căsătorească/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În prima zi în care s-au putut oficia căsătorii homosexuale în Elveția, 24 de asemenea evenimente au avut loc la Zürich, informează DPA, preluată de Agerpres.

Printre noii căsătoriți se aflau și cupluri care se aflau deja în parteneriat civil, care era recunoscut de mai multă vreme în țara cantoanelor.

ADVERTISEMENT

Pentru a marca acest eveniment, poșta elvețiană a emis un timbru comemorativ.

Pe timbru, apar baloane legate între ele care formează o inimă în culorile curcubeului ce se ridică spre cer. Pe imagine  mai apare cuvântul „da”, scris în cele patru limbi oficiale ale Confederației Elvețiene.

Poşta elveţiană a emis un timbru comemorativ pentru a marca această ocazie. Pe timbru apar 30 de baloane legate între ele pentru a forma o inimă de culoarea curcubeului care se ridică spre cer, având cuvântul ‘da’ scris în toate cele patru limbi oficiale ale Confederaţiei Elveţiene.

ADVERTISEMENT

Este vorba de germană, franceză, italiană și reto-romană.

Legea care permite căsătoriile homosexualilor a fost adoptată de către Parlamentul elvețian încă din decembrie 2020, însă opozanții măsurii au obținut convocarea unui referendum pe această temă.

Plebiscitul a avut loc în septembrie 2021, iar rezultatul a fost în proporție de 64,1% în favoarea legiferării căsătoriei pentru cuplurile de același sex, astfel că legea a intrat în vigoare de pe 1 iulie.

ADVERTISEMENT

Parteneriatul civil pentru homosexuali fusese deja implementat din 1 ianuarie 2007, în urma unui referendum din 2005. Odată cu posibilitatea căsătoriei, nu va mai fi permisă încheierea de noi parteneriate.

Tags: