News

Încă un cămin pentru persoane vârstnice din Galaţi, afectat de coronavirus. Doi bătrâni şi doi angajaţi, depistaţi pozitiv

12.04.2020 | 15:54
Inca un camin pentru persoane varstnice din Galati afectat de coronavirus Doi batrani si doi angajati depistati pozitiv
ADVERTISEMENT

Încă un cămin pentru persoane vârstnice din Galaţi a fost afectat de coronavirus, doi bătrâni și doi angajați fiind depistați pozitiv.

Încă un cămin pentru persoane vârstnice din Galaţi, afectat de coronavirus

Conform news.ro, surse din rândul autorităţilor din Galați susţin că noul tip de coronavirus ar fi fost adus în căminul pentru persoane vârstnice de o infirmieră, iar în acest moment în afara acesteia sunt pozitivi doi bătrâni şi încă un angajat al azilului.

ADVERTISEMENT

Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat duminică, într-o postare pe Facebook, că la Căminul pentru Persoane Vârstnice ”Sfântul Spiridon”, din municipiu, au fost confirmate cu coronavirus patr persoane.

”Deşi s-au luat măsuri de protejare a părinţilor şi bunicilor aflaţi în Căminul pentru Persoane Vârstnice ‘Sf. Spiridon’, acest duşman nevăzut, denumit noul coronavirus, a ajuns şi aici”, a scris acesta.

ADVERTISEMENT

S-a început testarea tuturor persoanelor din centrul de bătrâni

”Şi asta chiar dacă bunicii beneficiază permanent de asistenţă medicală şi nu se deplasează în afara camerei, iar masa o primesc în cameră, tocmai pentru a fi feriţi”, a continuat edilul.

”Din nefericire, trebuie să anunţ faptul că doi bătrâni şi doi angajaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus şi sunt spitalizaţi. Toţi ceilalţi, vârstnici şi angajaţi, sunt acum în carantină”, a notat primarul Galaţiului.

ADVERTISEMENT

Urmare a acestei situaţii, a fost demarată testarea tututor persoanelor din centrul de bătrâni, atât vârstnici cât şi angajaţi. Centrul are 139 de beneficiari şi 67 de angajaţi.

În urmă cu o săptămână, la un  alt centru de pentru persoane vârstnice din Galați s-a descoperit un focar de coronavirus. Rezultatele testelor prelevate de la cei circa 130 de bătrâni din azilul privat din Galaţi, unde au murit doi bărbaţi asistaţi, au arătat că 18 persoane sunt pozitive.

ADVERTISEMENT

Oraşul Galaţi este primul din România care  le-a impus oamenilor să poarte mască de protecţie când ies pe stradă, în contextul pandemiei de coronavirus. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

ADVERTISEMENT