News

Încă un deces după vaccinarea contra Covid. De ce boală suferea bărbatul de 35 de ani din Vaslui

23.03.2021 | 10:12
Inca un deces dupa vaccinarea contra Covid De ce boala suferea barbatul de 35 de ani din Vaslui
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 35 de ani, din Vaslui, care suferea de insuficienţă renală şi făcea dializă, a murit după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19. Bărbatul s-a stins din viață la 48 de ore după ce a primit rapelul.

“Un echipaj medical a fost solicitat la domiciliul pacientului. A fost resuscitat la faţa locului şi adus în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, ulterior fiind declarat decesul”, au declarat, marţi, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, conform Protv.

ADVERTISEMENT

Se pare că tânărul avusese deja Covid-19 și se vindecase. Din păcate, la 48 ore după ce a primit a doua doză a vaccinului anti-COVID-19, acesta a nu s-a simțit bine. Momentan, nu există niciun indiciu medical care să ducă la concluzia că rapelul administrat bărbatului ar fi cauzat moartea acestuia.

Un tânăr de 35 de ani din Vaslui a murit la 48 de ore după vaccinarea contra Covid. Făcea dializă, suferind de insuficienţă renală

Bărbatul din Vaslui suferea de insuficienţă renală şi făcea de mai mulţi ani dializă.

Acesta a fost prezent la o şedinţă de dializă înainte să facă rapelul, iar în cursul serii s-a simţit rău. Starea sa de sănătate s-a agravat ulterior. În ziua următoare, familia a sunat la 112 şi a anunţat că acesta este în stare de inconştienţă, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii, un bărbat din Argeș a murit a doua zi după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19.

Conform datelor furnizate către CNCAV de către Direcția de Sănătate Publică Argeș, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a cunoștinței suferit la domiciliu.

ADVERTISEMENT

„La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme.

În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical”, s-a precizat în comunicatul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

ADVERTISEMENT