Sport

Încă un fotbalist din Liga 1 a decedat la doar 36 de ani! Fostul jucătorul de la UTA a fost răpus de o boală gravă

Lucian Todea (36 de ani), fostul jucător al UTA, a decedat la doar 36 ani de ani, în urma unei lungi suferințe. A fost diagnosticat cu cancer la cap.
20.01.2023 | 15:01
Inca un fotbalist din Liga 1 a decedat la doar 36 de ani Fostul jucatorul de la UTA a fost rapus de o boala grava
Lucian Todea a decedat la doar 36 de ani. Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
ADVERTISEMENT

După dispariția tragică a lui Florin Hidișan, un alt fost jucător din Liga 1 a murit la doar 36 de ani. Este vorba despre Lucian Todea.

Cine a fost Lucian Todea, fostul mijlocaș de la UTA

Lucian Todea a debutat în prima ligă pentru UTA pe data de 3 martie 2007, în meciul cu FC Argeș, încheiat la egalitate, 0-0 și a intrat pe teren în ultimele 21 de minute. Pentru „Bătrâna Doamnă” a evoluat în cinci partide.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei, Todea a mai evoluat la Dinamo II, FC Hunedoara, Minerul Lupeni, CSM Râmnicu Vâlcea, Minerul Lupeni, CSC Sanmartin, CS Lotul Băile Felix, FC Bihor, Crișul Chișineu și CS Oșorhei.

Și-a agățat ghetele în cui în urmă cu cinci ani, mai exact la finalul lui 2018. Ultima sa echipă a fost CS Oșorhei.

ADVERTISEMENT

Boala gravă de care suferea Lucian Todea

Decesul lui Lucian Todea a fost anunțată de presa din orașul natal, Oradea. Lucian Todea avea o formă gravă de cancer la cap și în ultimele zile situația sa medicală s-a înrăutățit dramatic, informeză bihon.ro.

Tratamentul său era unul extrem de costisitor, iar foștii săi colegi se mobilizaseră în ultimele săptămâni să facă o strângere de fonduri, iar banii să fie direcționați către Lucian Todea.

ADVERTISEMENT

Din ce în ce mai multe drame în fotbalul românesc. Alexandru Vagner a murit la doar 33 de ani. Florin Hidișan a decedat la 40 de ani

Fotbalul românesc pierde din ce în ce mai mulți fotbaliști, la vârste la care unii încă evoluează pe teren. Una dintre cele mai tragice dispariții este cea a lui Alexandru Vagner, decedat la doar 33 de ani.

Vagner avea peste 100 de meciuri în Liga 1 și a evoluat pentru FC Brașov și Gloria Bistrița. Ultima oară la Inter Crișan în liga a patra, Vagner a suferit un infarct pe teren și a decedat zece zile mai târziu.

ADVERTISEMENT

Florin Hidișan a fost și el lovit de o boală incurabilă și a trecut prin momente foarte grele. Fostul mijlocaș dreapta al lui FC Argeș, Universitatea Cluj, FC Brașov sau Pandurii Târgu-Jiu suferea de cancer la stomac și ajunsese la doar 43 de kilograme. A murit la doar 40 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: