News

Încă un mesaj de amenințare pentru Maia Morgenstern. Uniunea Scriitorilor o susține pe actriță

28.03.2021 | 23:41
Inca un mesaj de amenintare pentru Maia Morgenstern Uniunea Scriitorilor o sustine pe actrita
ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern ar fi fost amenințată din nou, susține criticul literar Daniel Cristea-Enache. Acesta a prezentat pe pagina de Facebook un alt mail în care este jignită cunoscuta actriță.

Comunicat din partea Uniunii Scriitorilor după ce Maia Morgenstern a fost amenințată

”Uniunea Scriitorilor din România a luat act, cu indignare și îngrijorare, de atacul antisemit căruia i-a căzut victimă Maia Morgenstern, nume de rezonanță al teatrului și filmului românesc și directoare a Teatrului Evreiesc de Stat din București.

ADVERTISEMENT

Cu indignare, deoarece asemenea atacuri primitive nu au ce căuta în viața publică sau privată dintr-un stat democratic, membru al Uniunii Europene și NATO. Mai ales acum, în acest moment de criză sanitară și economică, în care avem nevoie de solidaritate, de înțelegere și de respect al demnității umane”, se arată în comunicatul postat pe Facebook de Daniel Cristea-Enache.

Maia Morgenstern amenințată din nou

”Încă un mail oribil, antisemit și penal primit de marea actriță Maia Morgenstern”, a scris Daniel Cristea-Enache.

ADVERTISEMENT

Cozmin Gușă crede că incidentul este o ”diversiune mai periculoasă decât pandemia”

Incidentul ar fi o „diversiune mai periculoasă decât pandemia”, și ar reprezenta „inventarea antisemitismului în România”, crede analistul politic. Gușă consideră că autoritățile ar trebui să îi audieze pe „panicarzii la comandă”.

Cozmin Gușă a reacționat după ce actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea, iar Dacian Cioloș a intervenit pentru a cere autorităților să se autosesizeze de urgență în acest caz, conform Știripesurse.

ADVERTISEMENT

Poliția și Parchetul au deschis dosar penal în cazul amenințărilor cu moartea primite de actrița Maia Morgenstern printr-un mesaj trimis pe e-mail, după ce aceasta a depus plângere penală la poliție.