News

Încă un șofer drogat a făcut prăpăd pe șosele. De data aceasta și-a ucis mama, care stătea în dreapta sa

Un șofer de 19 ani s-a urcat drogat la volan și a comis un accident teribil, în urma căruia a rezultat decesul mamei sale, o femeie în vârstă de 45 de ani.
02.09.2023 | 22:21
Inca un sofer drogat a facut prapad pe sosele De data aceasta sia ucis mama care statea in dreapta sa
Încă un șofer drogat a făcut prăpăd pe șosele. Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Accidentul grav de circulație a avut loc sâmbătă dimineața, în comuna Mărunței, județul Olt. Femeia în vârstă de 45 de ani a murit în timp ce fiul său de 19 ani, drogat, conducea cu mare viteză autoturismul. A intrat eronat pe contrasens și s-a izbit frontal de o mașină care circula regulamentar, astfel că mai multe persoane au fost rănite.

Încă un șofer drogat a făcut prăpăd pe șosele

Conform autorităților, șoferul din cealaltă mașină, un bărbat în vârstă de 27 de ani, precum și trei pasageri și un pieton au fost răniți în urma acestui accident teribil. Șoferul în vârstă de 27 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, însă tânărul de 19 ani consumase droguri, mai exact canabis.

ADVERTISEMENT

”Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule și un pieton, respectiv, un autoturism, condus de un tânăr de 19 ani, din orașul Balș, județul Olt și un un autoturism, condus de un tânăr de 27 ani, din localitate. În urma evenimentului rutier, o femeie, pasageră într-unul din cele două autoturisme, a decedat, iar alte patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina”, a transmis IPJ Olt.

”La testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost negativ pentru tânărul de 27 de ani, iar pentru tânărul de 19 ani aparatul a indicat prezența unei substanțe pshihoactive, respectiv T1B THC”, completat reprezentanții IPJ Olt. Polițiștii vor efectua cercetări pentru stabili cu exactitate în ce împrejurări s-a produs accidentul, în timp ce șoferul de 19 ani s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Tot în Olt, un șofer drogat ucidea doi soți în urmă cu mai multe luni, însă a fost plasat în arest la domiciliu. Oamenii sunt revoltați și consideră nedreaptă această măsură, luată doar pentru că tânărul de 28 de ani ar fi fiul unui cunoscut consilier județean. Bizară e și decizia procurorilor care nu au contestat decizia, deși legal puteau să o facă.

Cu toate acestea, conform Antena 3, procurorii au explicat că nu se impunea să conteste această decizie, pentru că tânărul a stat deja în arest timp de 5 luni, deci și-a învățat lecția. Cel care a transmis acest lucru a fost procurorul Daniel Andrei Gună, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș.

ADVERTISEMENT

Oficial, procurorul a transmis că că nu se impunea o altă măsură decât arestul la domiciliu ”ținând cont de perioada lungă de detenție a inculpatului, cinci-șase luni”. Acum, inculpatul își așteaptă sentința în arest la domiciliu, pentru a vedea dacă se va întoarce după gratii pentru accidentul comis la începutul anului.

”Mă aflam în concediu în acea perioadă, dar orice hotărâre este analizată într-o ședință și se apreciază dacă se impune sau nu calea de atac. Probabil, s-a apreciat că nu se impune, raportat la perioada lungă în care a fost plasat în arest preventiv, de cinci-șase luni. Inculpatul are dreptul de a conduce suspendat pe toată perioada procesului. Dosarul a fost în cameră preliminară, inculpatul formulând excepții, însă instanța le-a respins”, a explicat procurorul Daniel Gună.

ADVERTISEMENT

Accidentul de circulație a avut loc în luna februarie, la Podu Olt. Acolo, autoturismul în care se aflau cei doi soți a fost lovit violent de autoturismul condus de tânărul de 28 de ani, fiul unui cunoscut consilier județean și lider de sindicat. Cele două victime aveau 74 de ani, soțul, respectiv 73 de ani, soția.

ADVERTISEMENT