News

Accident cu trei victime pe Valea Oltului. O mașină s-a izbit de un cap de pod

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc sâmbătă dimineața pe Valea Oltului, după ciocnirea mașinii de un cap de pod.
08.07.2023 | 16:13
Accident cu trei victime pe Valea Oltului O masina sa izbit de un cap de pod
Trei persoane au fost rănite în accidentul de pe Valea Oltului/ Foto: Inquam Photos - Alexandru Bușca
ADVERTISEMENT

Circulația pe Valea Oltului a fost blocată pe un sens timp de mai bine de o oră din cauza unui accident rutier care a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 9.00, pe DN 7, în zona Lazaret. Trei adulți au fost răniți după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un cap de pod, transmite Agerpres.

ISU Sibiu a intervenit de urgenţă pe Valea Oltului la ieşirea din localitatea Boiţa spre localitatea Lazaret la un accident rutier (un autoturism a intrat într-un cap de pod). Au fost mobilizate la faţa locului două echipaje SMURD, dintre care unul cu medic, un echipaj SAJ şi o autospecială de stingere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Andreea Ştefan.

ADVERTISEMENT

Echipajele SMURD au dus la spital o femeie de 45 de ani care a suferit un traumatism toracic și un bărbat de 52 de ani căruia i-a fost strivit un picior în urma coliziunii. Cei doi au fost duși la Unitatea de Primiri Urgențe din Sibiu.

Șoferița mașinii a fost preluată de echipajul de ambulanță care a fost chemat la fața locului. „Echipajul SAJ a acordat asistență medicală unei tinere de 21 de ani care a suferit un traumatism de coloana cervicală. Tânăra este transportată la UPU Sibiu, stabilă”, a precizat Serviciul de Ambulanță Sibiu.

ADVERTISEMENT

Cercetările preliminare ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu indică faptul că accidentul a avut loc „cel mai probabil pe fondul vitezei neadapate într-o curbă la stânga”. Tânăra a pierdut controlul volanului şi a intrat în capul de pod.

Traficul rutier pe direcția Sibiu – Râmnicu-Vâlcea a fost complet blocat pe DN 7, la km. 244+800, însă după ceva mai bine de o oră circulația a fost reluată în condiții normale. Rănile suferite de cele trei persoane nu sunt de natură să le pună viața în pericol.

ADVERTISEMENT

În schimb, consecințele unui alt accident rutier pe Valea Oltului, survenit joi seara, au fost mult mai grave. Șoferul și trei pasageri dintr-o mașină și-au pierdut viața după o depășire neregulamentară făcută în localitatea Bujoreni, județul Vâlcea.

Poliţiştii Serviciului Rutier Vâlcea au fost sesizaţi cu privire la faptul că s-ar fi produs un accident rutier în localitatea Bujoreni. Din primele date, se pare că ar fi avut loc o coliziune între 3 autovehicule, respectiv un autoturism, un autotren şi un microbuz care transporta persoane, pe DN 7, km.182+ 100 m, în localitatea Bujoreni”, a transmis, joi, IPJ Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Victimele sunt trei adulți și un copil. Conducătorul auto avea 25 de ani și era din Bujoreni. În mașină se aflau doi pasageri, de 26 și 32 de ani, din aceeași localitate, precum și un băiat de 14 ani, din localitatea Frâncești.

ADVERTISEMENT