News

Accident produs de un motociclist beat, în vârstă de 28 ani. Acesta îl avea în brațe pe fiul său, de patru ani

Un tânăr de 28 de ani din Rădăuți a ieșit la plimbare pe motocicletă în stare de ebrietate și cu fiul său de doar patru ani, alături pe motor
02.09.2023 | 13:30
Accident produs de un motociclist beat in varsta de 28 ani Acesta il avea in brate pe fiul sau de patru ani
Accident în Rădăuți, produs de un motociclist băut. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Accidentul, care s-a produs vineri seară în municipiul Rădăuți, putea avea consecințe mult mai grave. Din fericire însă, copilul de patru anișori, care se afla pe motocicletă fără cască de protecție, a suferit un traumatism cranian, însă starea sa nu era foarte gravă. El a fost transportat la spital pentru mai multe investigații.

Șofer băut, la plimbare pe motor alături de copilul de patru ani

Echipajele de salvare sosite la fața locului au preluat în grijă copilul de patru ani, acesta suferind un traumatism cranian și un politraumatism. Copilul nu se era în stare gravă însă medicii au decis transferarea acestuia la Spitalul Județean Suceava, pentru investigații suplimentare privind leziunea de la cap.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au fost șocați când au realizat că micuțul fusese pasager pe motocicleta implicată în accident, el neavând o cască de protecție. Mai mult, aceștia au realizat că motocicleta fusese condusă chiar de tatăl său, în vârstă de 28 de ani, care se afla în stare de ebrietate.

Potrivit presei locale, aparatul etilotest a indicat o concentrație de 1,23 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă o alcoolemie de circa 2,5 la mie în sânge. Bărbatul a fost dus la spitalul din localitate unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

ADVERTISEMENT

Mai mult, oamenii legii au constatat că tânărul de 28 ani nu deținea un permis de conducere corespunzător pentru motociclete. În plus, motocicleta pe care ieșise la plimbare cu fiul său nu era nici măcar înmatriculată pentru circulația pe drumurile publice.

Potrivit legii, bărbatul se va alege cu un dosar penal pentru trei infracțiuni din regimul rutier, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului.

ADVERTISEMENT

Cum s-a produs accidentul

Din cercetările polițiștilor rezultă că accidentul s-a produs după ce bărbatul de 28 de ani a agățat portiera unei mașini parcate. Motociclistul s-a răsturnat după ce agățat portiera unui autoturism Toyota, în timp ce șoferul acesteia, din Ciurea-Iași, își asigura copilul în vârstă de 1 an în scaunul special de pe bancheta din spate.

Polițiștii susțin că motociclistul a acroșat ușor portiera deschisă a mașinii și a pierdut controlul asupra vehiculului pe două roți, care s-a răsturnat pe sens opus, pe partea carosabilă. Se pare însă că bărbatul de pe motocicletă a reușit să evite o coliziune frontală cu portiera mașinii, care l-ar fi aruncat peste cap, atât pe el cât și pe fiul său pe care-l avea pe motor.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 28 ani a spus și el că a pierdut controlul motocicletei în momentul în care șoferul autoturismului Toyota i-a deschis portiera în față. Acesta însă susține că prin manevra sa a reușit să evite un accident mult mai grav.

ADVERTISEMENT