News

Incendiu de proporții în Dej. Un hotel cunoscut din oraș a ars din temelii

Un cunoscut hotel din Dej a luat foc și a ars ca o torță, iar la fața locului au ajuns nu mai puțin de cinci autospeciale ale pompierilor.
05.10.2023 | 17:19
Incendiu de proportii in Dej Un hotel cunoscut din oras a ars din temelii
Un hotel cunoscut din oraș a ars din temelii. Foto: Dej24
ADVERTISEMENT

Conform presei locale, incendiul a izbucnit la mansarda unui hotel situat pe strada Libertății din Dej, însă din fericire toate persoanele cazate la hotel au reușit să se evacueze. La fața locului s-au deplasat nu mai puțin de cinci autospeciale cu apă și spumă, conform ISU.

Incendiu de proporții în Dej

”Intervenim până acum cu cinci autospeciale cu apă și spumă, două autoscări și două ambulanțe SMURD. Misiunea este în dinamică”, anunță ISU Cluj, conform Dej24.ro. Incendiul ar fi izbucnit în jurul orei 16:20, fiind vorba de Hotelul Black Tulip.

ADVERTISEMENT

Martorii spun că fumul negru s-a văzut de la mai mulți kilometri depărtare. ”Incendiul se manifestă generalizat la mansarda hotelului cu 4 niveluri, aproximativ 1000 mp. Nu sunt anunțate până în prezent persoane care să solicite consult medical. Acționează la locul incendiului cinci autospeciale de stins incendii și două autoscări.

Suplimentar au fost solicitate în sprijin trei autospeciale de stins incendii și două autoscări din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca, Detașamentul Turda, precum și de la ISU Bistrița-Năsăud”, a informat ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns, așadar, inclusiv pompieri din Bistrița-Năsăud, care au ajutat la stingerea flăcărilor. ”Doua echipaje de pompieri militari din cadrul ISU Bistrița-Nasaud cu o autospeciala de intervenție la înălțime și o autospeciala de stingere de mare capacitate (10000 l) au fost direcționate, la ordinul IGSU.

Asta, pentru sprijinirea colegilor din cadrul ISU Cluj care intervin în aceste momente la un incendiu izbucnit la un operator economic din municipiul Dej”, au transmis reprezentanții ISU Bistrița.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două luni, un hotel din stațiunea Băile Felix lua foc, iar o parte dintre turiști au scăpat de flăcări pe scara exterioară a clădirii, fiind asistați de pompieri. Managerii hotelului au transmis că incendiul s-a produs într-un ”spațiu de depozitare”.

”La Hotel Mureş a avut loc astăzi un incident într-un spaţiu de depozitare. În acest moment, situaţia a revenit la normal, iar hotelul îşi continuă activităţile în mod obişnuit. Angajaţii hotelului au acţionat prompt, respectând protocoalele de siguranţă şi coordonând evacuarea într-un mod ordonat.

ADVERTISEMENT

Echipajele de intervenţie şi pompierii au fost chemaţi imediat, ajungând la faţa locului într-un timp foarte scurt. Aceştia au reuşit să limiteze extinderea incendiului şi să îl stingă”, au transmis reprezentanții hotelului respectiv.

La rândul lor, reprezentanții ISU Bihor au precizat că șapte persoane au suferit atacuri de panică, iar trei s-au intoxicat, deci au avut nevoie de asistență medicală. ”A fost activată grupa operativă ceea ce presupune suplimentarea forţelor de intervenţie”, anunțau reprezentanții ISU Bihor.

ADVERTISEMENT
Tags: