News

Incendiu de proporții, în Vinerea Mare, într-un bloc de lângă Botoșani. Pompierii au intervenit cu 8 autospeciale. Video

17.04.2020 | 23:57
Incendiu de proportii in Vinerea Mare intrun bloc de langa Botosani Pompierii au intervenit cu 8 autospeciale Video
ADVERTISEMENT

Incendiu puternic în localitatea Bucecea, din județul Botoșani. Acoperișul unui bloc a ars în totalitate, însă nu s-au înregistrat victime omenești.

Incendiu de proporții într-o localitate de lângă Botoșani

Opt echipaje de pompieri au fost direcționate către locul incendiului, în urma unui apel inițiat la 112 de către unul dintre locatari.

ADVERTISEMENT

Vineri, 17 aprilie, în jurul orei 20:00, pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în orașul Bucecea.

Nouă locatari ai blocului au fost evacuați, după ce focul a cuprins în întregime acoperișul clădirii. Din fericire, mai multe apartamente nu erau locuite, conform realitateadebotosani.net.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, Dorina Lupu, a oferit mai multe amănunte în legătură cu modul în care au operat pompierii.

„Când pompierii au ajuns la locul intervenției ardeau acoperișul și mansarda unui bloc, pe o suprafață de circa 800 metri pătrați. Nu sunt victime. Majoritatea apartamentelor nu erau locuite. Incendiul este lichidat.

ADVERTISEMENT

Se lucrează la înlăturarea efectelor. Cauza este în curs de stabilire”, a precizat reprezentantul ISU.

Localitatea Bucecea se află în partea de nord-est a țării, la 19 kilometri de Botoșani, la 30 kilometri de orașul Suceava.

ADVERTISEMENT

Conform unor statistici IGSU, în România au loc aproximativ 19 incendii pe zi. conform datelor oficiale, în 2019 au murit peste 1000 de oameni din cauza incendiilor, pompierii fiind chemați să intervină la peste 6000 de astfel de incidente.

De asemenea, cei de la IGSU au precizat că principala cauză generatoare de incendii la locuinţe este reprezentată de coşul de fum defect sau necurăţat (33% dintre evenimente).

ADVERTISEMENT