News

O biserică s-a prăbușit peste oameni, în Mexic. Cel puțin 9 morți și zeci de răniți. Video

O biserică s-a prăbușit chiar în timpul unei slujbe, în Mexic. Bilanțul inițial anunță cel puțin 9 morți și 50 de răniți.
02.10.2023 | 08:04
O biserica sa prabusit peste oameni in Mexic Cel putin 9 morti si zeci de raniti Video
Tragedie în Mexic: o biserică s-a prăbușit în timpul unei slujbe. Cel puțin 9 morți și 50 de răniți. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cel puțin 9 oameni au murit și 50 au fost răniți după ce o biserică s-a prăbușit, în Mexic. Tragedia s-a produs în timpul unei slujbe, atunci când acoperișul lăcașului de cult a cedat.

Tragedie în Mexic: o biserică s-a prăbușit în timpul unei slujbe. Cel puțin 9 morți și 50 de răniți

Tragedia a fost consemnată în statul Tamaulipas. Episcopul Jose Armando Alvarez de la Episcopia Romano-Catolică din Tampico a declarat că acoperișul s-a prăbușit în timp ce enoriașii se împărtășeau la Biserica Santa Cruz din orașul Ciudad Madero de pe coasta Golfului, lângă orașul-port Tampico.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat duminică, în timpul liturghiei. În momentul în care acoperișul s-a prăbușit, aproximativ 100 de persoane se aflau în biserică. Circa 30 de enoriași au fost prinși sub dărâmături, au spus oficialii locali, citați de APNews.

Salvatorii au încercat să pătrundă sub plăcile acoperișului pentru a-i salva pe oameni. Câinii antrenați ai poliției au fost aduși în zonă pentru a ajuta la căutarea posibililor supraviețuitori.

ADVERTISEMENT

Biroul purtătorului de cuvânt al securității de stat din Mexic a anunțat duminică seara că 9 persoane au fost confirmate decedate în urma prăbușirii acoperișului.

Poliția statului Tamaulipas a declarat că în operațiunile de salvare au fost implicate unități ale Gărzii Naționale, poliția de stat și biroul de apărare civilă de stat și Crucea Roșie.

ADVERTISEMENT

Un bebeluș și mai mulți copii, printre cei răniți

Autoritățile mexicane au prezentat o listă cu aproximativ 50 de persoane care au fost internate în spital în urma prăbușirii bisericii. Printre victime se află un bebeluș de 4 luni, 3 copii de 5 ani și 3 copii de 9 ani. Nu au existat informații imediate despre starea lor de sănătate.

Din păcate, ofițerii de poliție au spus că trei dintre cei morți sunt copii. Explicația prezenței atâtor copii în lăcaș e simplă. În biserică urmau să aibă loc mai multe botezuri, chiar duminică. ”Suntem întristați de pierderea imensă a oamenilor care au fost acolo pentru a sărbători botezul copiilor lor”, a spus episcopul Alvarez.

ADVERTISEMENT

https://www.youtube.com/watch?v=kVS0wAndQWU

Pe site-urile de socializare au apărut imagini care arată momentul prăbuşirii, dar şi clădirea bisericii în ruine. Se observă și oamenii care se înghesuie în jurul dărâmăturilor, căutându-i cu disperare pe cei care au fost prinși sub ruine.

ADVERTISEMENT