News

Incendiu de proporții lângă Bucureşti. Zece hectare de teren au fost cuprinse de flăcări, două persoane au făcut atac de panică. Update

Marți, în localitatea Bragadiru, a izbucnit un puternic incendiu de vegetație. Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările.
18.07.2023 | 18:39
Incendiu de proportii langa Bucuresti Zece hectare de teren au fost cuprinse de flacari doua persoane au facut atac de panica Update
Incendiu devastator în localitatea Bragadiru. Foto: ISU.
ADVERTISEMENT
18-07-2023
15:45

Incendiul a fost lichidat după aproape patru ore

ISU Bucureşti-Ilfov a transmis că incendiul de vegetație a fost lichidat. Doua persoane au fost asistate medical de către echipajele de la fata locului, ca urmare a atacurilor de panică. Nu au fost transportate la spital.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Ana Covaşniuc, a declarat că suprafaţa foarte mare şi linia de propagare a incendiului, fiind mai multe focare pe patru direcţii, alături de o uşoară briză de vânt, au favorizat extinderea focului.

“Accesul a fost dificil, dar colegii mei au reuşit să ajungă la timp şi să ţină sub control situaţia. Alimentarea cu apă s-a făcut la agenţi economici din zonă”, a spus aceasta.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că suprafeţele cu vegetaţie uscată se pot aprinde şi din cauza unor cioburi sau materiale sticloase care amplifică căldura sau acţiunea razelor solare. 

Marți, în localitatea Bragadiru, a izbucnit un puternic incendiu de vegetație, provocând o coloană impresionantă de fum ce a putut fi observată de la distanță. Potrivit informațiilor comunicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, focul s-a propagat pe un câmp între localitățile Bragadiru și Măgurele, în județul Ilfov.

Incendiu devastator în localitatea Brigadiru

Flăcările s-au extins pe o suprafață aproximativă de 10 hectare, generând degajări masive de fum. Echipele de intervenție au fost alertate și au reacționat rapid, trimițând nu mai puțin de nouă autospeciale de stingere echipate cu apă și spumă

ADVERTISEMENT

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs între localitățile Bragadiru și Magurele din jud. Ilfov. Incendiul se manifestă pe un camp, cu degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 10 ha. Alertate 9 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Misiunea este în dinamică, revenim cu date suplimentare”, a precizat ISU.

 

“În urmă acțiunilor întreprinse de echipajele de la fata locului, în acest moment nu exista pericolul de extindere a incendiului către zona de case”, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Autoritățile au emis și un mesaj RO-ALERT.

ADVERTISEMENT

„INCENDIU vegetație uscată cu degajări de fum ce afectează localitatea măgurele, sat Vârteju. Conduceți cu prudență. Respectați recomandările dispuse de autorități”, se arată în mesajul RO-ALERT.

 

incendiu

 

Un român ar fi provocat un incendiu în Grecia

Un român în vârstă de 32 de ani, suspectat că ar fi provocat puternicul incendiu care a devastat localitatea Kouvaras din Attica, a fost eliberat de către poliție din lipsă de probe, conform anunțului făcut de autorități și citat de presa locală.

ADVERTISEMENT

După ce un purtător de cuvânt al pompierilor a anunțat inițial reținerea unui străin ca principal suspect al incendiului de la Kouvaras, fără a furniza informații despre naționalitatea acestuia, poliția a dezvăluit mai târziu că individul în cauză este un cetățean român.

Cu toate acestea, după audieri, românul a fost eliberat, deoarece nu au fost găsite dovezi suficiente pentru a susține reținerea sa.

ADVERTISEMENT

Un incendiu de proporții în Kouvaras, o localitate situată în apropiere de Atena, a cauzat distrugeri semnificative pe o suprafață extinsă. Focul a izbucnit în timpul zilei, iar locuitorii din zonă au fost cei care au alertat autoritățile elene, indicând un român ca principal vinovat pentru izbucnirea incendiului. Potrivit informațiilor publicate în mediul online, acesta se afla implicat într-un proiect de construcție în zona afectată de flăcări.

ADVERTISEMENT