News

Veste proastă pentru românii care au planificate zboruri către Sicilia. Din cauza unui incendiu, aeroportul din Catania a fost închis pentru trei zile

Incendiu puternic pe aeroportul din Catania, izbucnit în noaptea de duminică. Toate zborurile au fost anulate pentru câteva zile.
17.07.2023 | 12:34
Veste proasta pentru romanii care au planificate zboruri catre Sicilia Din cauza unui incendiu aeroportul din Catania a fost inchis pentru trei zile
Veste proastă pentru românii care au planificate zboruri către Sicilia. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Wikipedia/Catania Today
ADVERTISEMENT

Veste proastă pentru românii care au planificate zboruri către Sicilia în următoarele trei zile. Aeroportul din Catania a fost închis, asta după ce un incendiu puternic a izbucnit aici.

Veste proastă pentru cei care au planificat vacanțe către Sicilia

Evenimentul care se putea transforma într-o adevărată tragedie, s-a produs în acest weekend, în cursul nopții de duminică, pe aeroportul internaţional Vincenzo Bellini, potrivit conducerii.

ADVERTISEMENT

În urma incendiului, aeroportul a fost afectat, iar SAC, compania care îl administrează, a fost nevoită să anuleze toate zborurile din și spre aeroport. Măsura se va aplica până miercuri la ora 14:00 (12:00 GMT).

Inițial, reprezentanții SAC au aunțat că zborurile sunt anulate până luni dimineața. Însă, având în vedere situația „delicată și solicitantă”, relatată de pompieri, s-a luat decizia ca măsura să se prelungească.

ADVERTISEMENT

Panică printre pasagerii și angajații aeroportului

Salvatorii au fost solicitați să intervină duminică noaptea, în jurul orei 23:30. Flăcările s-au extins de la un etaj inferior al aeroportului până la terminalul de plecare. Fumul dens apărut în urma incendiului a creat panică printre pasageri și angajați. Din fericire, nu au existat persoane rănite, potrivit pompierilor ajunși la fața locului.

Focul a fost localizat și lichidat, luni, 17 iulie, în jurul orei 01:00. Însă, fumul a continuat că provoace probleme în aeroport. Prin urmare, reprezentanții SAC au anunțat că zborurile sunt suspendate.

ADVERTISEMENT

“Le mulţumim pompierilor, organismelor de stat, salvatorilor şi comunităţii de pe aeroport pentru răspunsul rapid”, a transmis compania SAC, într-un mesaj postat pe Twitter.

De asemenea, primarul din Catania a postat un mesaj pe Facebook cu privire la acest eveniment. „Din cauza fumului și pulberilor cauzate de un incendiu imediat controlat, aeroportul Catania va rămâne închis.

ADVERTISEMENT

Rugăm pasagerii să contacteze companiile aeriene și să nu vină la Fontanarossa din cauza disconfortului evident în circulație. Vă rog cu amabilitate să distribuiți acest mesaj pentru a ajunge la cât mai multe persoane.”, a transmis acesta, potrivit rotalianul.com.

 

ADVERTISEMENT