News

Incendiu la subsolul unui bloc din Sibiu. În jur de 70 de persoane au trebuit să-și părăsească locuințele

Incendiul care a izbucnit la subsolul unui bloc din Sibiu a provocat internarea a două persoane și evacuarea din locuințe a altor 70.
08.07.2023 | 09:49
Incendiu la subsolul unui bloc din Sibiu In jur de 70 de persoane au trebuit sasi paraseasca locuintele
Incendiu la subsolul unui bloc din Sibiu/ Sursă foto: Turnul Sfatului
ADVERTISEMENT

Un incendiu la subsolul unui bloc din Sibiu, izbucnit în noapte de vineri spre sâmbătă, a dus la intoxicarea cu fum a două persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale, precum și la evacuarea a circa 70 de persoane care se aflau în apartamentele respectului bloc.

Potrivit publicației sibiene Turnul Sfatului, incendiul a izbucnit în jurul orei 1, pe strada Oștirii. Oamenii din zonă au observat fumul care ieșea de la subsolul unui bloc și au chemat pompierii. Aceștia au dispus evacuarea preventivă a 70 de persoane pe durata nopții.

ADVERTISEMENT

Incendiul a fost localizat la subsolul tehnic al imobilului cu zece etaje, fiind vorba de o boxă care a luat foc și a produs degajări mari de fum. Se pare că incendiul ar fi fost provocat de explozia produsă de amestecul unor vapori cu aerul.

Două intoxicații cu fum și un atac de panică

Au ars diferite bunuri depozitate acolo, fiind afectată boxa, pe o suprafață de aproximativ 5 mp. Din cauza temperaturii ridicate a fost spartă principala țeavă de apă, subsolul fiind inundat (aproximativ 5 cm). Pompierii au lichidat incendiul și au ventilat subsolul, holurile și casa scării din imobil”, a transmis sergentul-major Andreea Ștefan, reprezentantă a ISU.

ADVERTISEMENT

Incendiul a fost stins înainte de extinderea la apartamentele din bloc, însă fumul i-a afectat pe unii dintre locatari, astfel că echipajele SMURD care au venit la fața locului au acordat asistență medicală pentru două persoane, o alta suferind un atac de panică.

Echipajele SMURD au acordat asistență medicală pentru un număr de trei persoane. Un bărbat de 43 de ani a suferit arsuri pe mâini și pe față, fiind transportat la UPU Sibiu. Un bărbat de 46 de ani a fost ușor intoxicat cu fum, acuzând dureri în piept. A fost și el transportat la UPU Sibiu. O femeie de 70 de ani a suferit un atac de panică, refuzând transportul la spital”, au precizat oficialii sibieni. Intervenția propriu-zisă a pompierilor a durat în jur de o oră, fiind mobilizate în acest scop două autospeciale de stingere, două echipaje SMURD și două autospeciale de primă intervenție.

ADVERTISEMENT

Tot în această săptămână, miercuri, un incendiu a izbucnit într-un bloc de locuințe din Oradea. Nici acest incident nu s-a soldat cu victime, meritul aparținându-i unei bătrâne de 81 de ani care a simțit miros de fum și a sunat la 112, apelul fiind înregistrat la 5.35 dimineața.

Ulterior, femeia a coborât la etajul inferior și i-a trezit pe locatarii apartamentului de dedesubt, unde izbucnise incendiul. „Îi adresăm, pe această cale, felicitări, acestei doamne, în vârstă de 81 de ani, pentru prezența de spirit, dumneaei fiind cea care, sesizând miros de fum în propria locuință, situată la etajul 4, a coborât la etajul inferior, trezind cele șapte persoane care se aflau în apartamentul în care izbucnise incendiul, prevenind astfel intoxicarea acestora cu fum”, a transmis ISU Bihor.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, un alt incendiu, din 4 iulie, a curmat viața unei femei de 71 de ani din comuna Farcașa, județul Neamț. Flăcările au cuprins o cameră dintr-o anexă a unei gospodării țărănești, iar la capătul intervenție, pompierii au găsit trupul carbonizat al femeii.

ADVERTISEMENT
Tags: