News

Incendiu devastator în Grecia. Zeci de oameni au fost evacuați, inclusiv aproape 80 de copii aflați în tabără

Zeci de oameni au fost evacuați din calea flăcărilor în Grecia.
03.08.2021 | 20:36
Incendiu devastator in Grecia Zeci de oameni au fost evacuati inclusiv aproape 80 de copii aflati in tabara
ADVERTISEMENT

Un incendiu devastator afectează Grecia, iar zeci de case au fost deja evacuate de autorități din calea flăcărilor. Mai mult, printre cei scăpați de pericolul incendiului sunt și circa 80 de copii, care se aflau în tabără.

Incendiu devastator în Grecia. Flăcările au ars mai multe case

Aceștia au fost luați cu un microbuz de autorități și duși la cea mai apropiată stație de metrou, unde părinții i-au așteptat și i-au luat în siguranță.

ADVERTISEMENT

Flăcările s-au extins inclusiv în zona rezidențială Adames și o parte a autostrăzii naționale a fost închisă din aceste motive.

Vâlvătaia amenința și Ano Varymbombi, loc în care există mai multe centre de echitație, așadar și oameni, dar și animale în pericol, conform ekathimerini.com.

ADVERTISEMENT

„Situaţia nu este deloc bună. Incendiul se îndreaptă spre Varymbombi şi este foarte aproape de locuinţe”, a spus primarul din Acharnon, oraşul de care aparţine localitatea Varymbombi.

Autoritățile i-au avertizat pe oameni despre aceste condiții nesigure prin mesaje transmise pe telefoanele mobile și chiar i-au îndemnat să stea în case, să închidă ferestrele, dar și coșurile de fum.

ADVERTISEMENT

Incendiul deja a distrus mai multe case din Varibombi, aflat la periferia Atenei. De asemenea, o zonă de camping, dar și o piață au fost complet distruse.

Nu se cunosc informații referitoare la victime

Deocamdată, vorbim doar despre aceste pagube materiale, pentru că despre eventuale victime nu s-a anunțat nimic. Furnizarea cu electricitate și transporturile sunt afectate de acest incendiu din Grecia.

ADVERTISEMENT

Mai multe incendii au avut loc în Grecia în ultimele zile. În timp ce unul din Peloponez era aproape de a fi controlat, în Insulele Rhodos a început un altul.

Toate aceste incendii au loc în contextul în care are loc valul de căldură extremă cu care se confruntă Grecia, fiind vorba de temperaturi de circa 47 de grade Celsius.

„Ne confruntăm cu cea mai gravă caniculă din 1987″, a spus premierul Kyriakos Mitsotakis.

Mai multe case au fost arse din temelii, iar recoltele au fost distruse în orașul Aigialeias, unul dintre cele afectate de incendiul de zilele trecute.

„Nu s-a făcut încă o evaluare oficială a pagubelor, dar au fost arse în jur de zece case în regiunea Ziria, au fost distruse și magazii agricole și grajduri pentru animale, ceea ce reprezintă mult pentru locuitorii regiunii care trăiesc din agricultură”, declara Dimitris Kalogeropoulos, primarul din localitate pentru agenția de știri grecești ANA.

ADVERTISEMENT