News

Atenţionare MAE pentru românii din Grecia! Incendiu puternic în insula Kefalonia

Atenţionare MAE transmisă pentru românii care se află în acest moment în Grecia sau care vor să plece acolo
04.07.2021 | 21:09
Atentionare MAE pentru romanii din Grecia Incendiu puternic in insula Kefalonia
MAE a transmis un avertisment legat de Kefalonia. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că autorităţile elene au emis o avertizare pentru insula Kefalonia.

Se întâmplă lucrul acesta din cauza unui incendiu puternic, activ în perimetrul localităţilor Pastra, Kremmidi, Markopoulo, Katelios şi Kato Katelios.

ADVERTISEMENT

Atenţionare emisă de MAE pentru românii din Grecia!

De asemenea, MAE mai recomandă cetăţenilor români aflaţi în tranzit sau în scop turistic în Grecia să evite deplasările spre această insulă.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088,(…)

ADVERTISEMENT

(…) apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS).

Acestea vor fi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Rep. Elenă +306978996222.

ADVERTISEMENT

Totodată au și numărul de urgenţă al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076”, arată un comunicat de presă al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe  mai recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu sunt alte pagini pe care românii le pot consulta.

MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ADVERTISEMENT