News

Incendiu devastator în Popești Leordeni. 11 persoane au fost rănite, dintre care 5 sunt intubate. Update

Un incendiu devastator a avut loc vineri după amiaza într-o hală de reciclare din Popești- Leordeni. 11 persoane au fost rănite, dintre care 5 sunt în stare gravă.
23.07.2021 | 19:22
Incendiu devastator in Popesti Leordeni 11 persoane au fost ranite dintre care 5 sunt intubate Update
ADVERTISEMENT
23-07-2021
20:51

Medicii recomandă transferul pacienților în străinătate

În această seară Comisia întrunită pentru analizarea cazurilor a recomandat ca pacienți să fie tratați în străinătate.

Spitalul Bagdasar Arseni a recomandat transferul în străinătate.

“După acordarea îngrijirilor şi efectuarea intervențiilor urgente de către o echipă coordonată de dr. Eugen Turcu și dr. Sabina Ciuvică-Tănăsescu, Comisia constituită la nivelul SCUBA conform Ordinului MS nr. 2.063/2020 a recomandat transferul celor doi pacienți în centre de mari arși din străinătate”, a transmis unitatea medicală, potrivit Agerpres.

“Sunt arși pe suprafață importantă a corpului, sunt arși și la nivelul căilor respiratorii, ceea ce face prognosticul și mai rezervat.”, a declarat, Raed Arafat, la Digi 24.

 

23-07-2021
16:21

Care e situația victimelor incendiului de la centrul de deșeuri

 Centrul Operativ pentru Situații de Urgență a anunțat că în urma exploziei de la centrul de deșeuri din Popești-Leordeni s-au înregistrat 11 victime. Dintre acestea 6 cu arsuri, 5 pacienți fiind intubați și 5 persoane care acuză probleme respiratorii.

Dintre pacienții intubați, 3 au fost duși la Spitalul de Urgență Floreasca și 2 la Spitalul de Urgență Sf. Ioan. 

Alte 4 persoane au acuzat probleme respiratorii, dar au refuzat să meargă la spital. 

După ce pacienții sunt stabilizați și evaluați la Unitatea Funcțională de Arși Floreasca și la Unitatea Funcțională Bagdasar-Arseni, specialiștii vor decide abordarea terapeutică și, în funcție de situația pacienților, se va întruni o comisia în vederea transferului acestora în centre de arși.

Un incendiu puternic a afectat vineri un utilaj dintr-o hală de reciclare situată în localitatea Popești Leordeni, județul Ilfov.

Din primele informații oferite de autorități sunt 10 persoane rănite. Dintre acestea, 6 au suferit arsuri, iar 5 sunt intubate.

ADVERTISEMENT

Incendiu devastator la o hală de reciclare din Popești Leordeni. 10 persoane rănite, dintre care 5 sunt intubate

Potrivit ISU București Ilfov, incendiul a izbucnit în interiorul unei hale de reciclare de pe strada Tănase Danciu din localitatea Popești Leordeni. Un utilaj a luat foc, iar flăcările s-au extins cu repeziciune.

Un număr de 10 persoane au fost rănite dintre care 6 au arsuri. Autoritățile anunță că 5 dintre acestea sunt în stare gravă, fiind intubate.

ADVERTISEMENT

Alte 4 persoane au fost expuse la fum și prezintă probleme respiratorii. Anterior, cei de la ISU anunțau doar 8 victime.

La fața locului au mai rămas 6 ambulanțe: 3 SMURD și 3 SABIF (Serviciul de Ambulanță București-Ilfov). Inițial, la fața locului au acționat 8 autospeciale de stingere și 7 autospeciale SMURD.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat: ”Cifrele se pot modifica”

Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șef al Departamentului pentru Situatii de Urgentă (DSU), spune că lucrurile sunt în dinamică la locul incendiului.

Acesta anunță că au fost informați deja miniștri Sănătății și Internelor în legătură cu acest eveniment. Deocamdată, nu se cunosc cauzele incidentului din Popești Leordeni.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește persoanele rănite, acesta confirmă că sunt 5 intubați care urmează să ajungă în București pentru evaluare.

”Sunt în legătură cu colegii de la SMURD, ISU și Ministerul Sănătății. Au fost informați și miniștrii Ioana Mihăilă și Lucian Bode. Cinci persoane sunt intubate ventilate și urmează să ajungă la București pentru evaluare.

Cifrele pot suferi schimbare pentru că lucrurile sunt în dinamică. Există echipaje suficiente care să acorde asistență de urgență. Urmează să vedem după ce bolnavii vor fi consultați de medici.

O cauză preliminară a incendiului nu avem”, a declarat Raed Arafat la Realitatea PLUS.

ADVERTISEMENT