News

Incendiu devastator la un depozit de materiale plastice din Giurgiu. A fost emis mesaj RO-Alert

Un incendiu devastator a izbucnit, marți, la un depozit de materiale plastice din Giurgiu. Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert.
02.05.2023 | 13:30
Incendiu devastator la un depozit de materiale plastice din Giurgiu A fost emis mesaj ROAlert
Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit cu materiale plastice din Uzunu. Foto: ISU Giurgiu.
ADVERTISEMENT

Un incendiu devastator a avut loc marți dimineață la un depozit de materiale reciclate plastice din Giurgiu, în localitatea Uzunu. Autoritățile au emis mesaj RO-Alert.

Potrivit reprezentanților ISU Giurgiu, mesajul RO-Alert este adresat localnicilor din comunele Stoenești, Călugăreni și Schitu. O sesizare a fost depusă și la Garda de Mediu.

ADVERTISEMENT

Incendiu la un depozit de materiale plastice din Giurgiu

La punctul de lucru al depozitului de prelucrare a materialelor reciclabile se aflau doi muncitori. Bărbații au încercat să intervină cu forțele proprii, însă nu au reușit să-l stingă. Cei doi au sunat la 112. Potrivit ISU Giurgiu, incendiul s-a manifestat violent, cu degajări mari de fum. Fumul poate fi observat de la câțiva kilometri.

Conform informațiilor oficiale, incendiul a fost localizat și se acționează pentru lichidare. Au intervenit pompierii  din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și Detașamentului Giurgiu, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă. Intervenția este în desfășurare. Din fericire, nu sunt înregistrate victime.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic și la Mehedinți

Un alt incendiu a izbucnit la o hală din Mehedinți. O echipă de 36 de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu-Severin au fost trimiși la fața locului. Potrivit reprezentanților ISU, “incendiul s-a manifestat generalizat, pe o suprafață de aproximativ 600 mp, fiind localizat de către pompieri”.

Specialiștii urmează să stabilească cauza izbucnirii incendiului. Potrivit acestora, pompierii au reușit să împiedice extinderea flăcărilor la vecinătăți. Nu sunt victime.

ADVERTISEMENT

O cabană din Neamț, distrusă de un incendiu devastator

Un incendiu a avut loc și la Neamț, unde o cabană a fost cuprinsă de flăcări. Totul s-a întâmplat în localitatea Cut din comuna Dumbrava Roșie. Potrivit ISU Neamț, focul a fost pus intenționat: ”Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului”.

Potrivit autorităților locale, luni seară, pompierii au fost informați cu privire la producerea unui incendiu la o cabană  din comuna Dumbrava Roșie. La fața locului au ajuns mai multe echipaje. Cabana a fost situată în pădure și din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Aceasta a ars.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ISU susțin că accesul până la locul incendiului a fost extrem de dificil. Acesta s-a putut realiza doar cu autospeciala complexă de intervenție. Potrivit membrilor echipajului, “alimentarea cu apă s-a realizat cu ajutorul motopompelor dintr-un iaz aflat în apropiere”. ISU nu a raportat victime.

 

ADVERTISEMENT
Tags: