News

Trei răniți într-un incendiu produs la Rafinăria Petrobrazi. Victimă, preluată de elicopterul SMURD

Rafinăria Petrobrazi, afectată de un incendiu. Trei persoane au fost rănite, una fiind transportată la București cu un elicopter SMURD
01.05.2023 | 17:22
Trei raniti intrun incendiu produs la Rafinaria Petrobrazi Victima preluata de elicopterul SMURD
Fumul degajat de incendiu a fost vizibil în Ploiești Sursa foto: Observatorul Prahovean / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incendiul a izbucnit luni după amiază la Rafinăria OMV Petrom Brazi (Petrobrazi n.r.), situată lângă Ploiești. Fumul dens a putut fi observat din mai multe cartiere ale Ploieștiului.

Trei răniți într-un incendiu produs la Rafinăria Petrobrazi

Inițial, reprezentanții rafinăriei nu au solicitat sprijinul ISU Prahova pentru gestionarea situației, ulterior a fost cerută intervenția salvatorilor profesioniști la fața locului.

ADVERTISEMENT

”În această după amiază, în incinta unui operator economic de pe raza comunei Brazi s-a produs un eveniment care, inițial, nu a presupus intervenția serviciilor profesioniste pentru situații de urgență.

Evenimentul a fost gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic. Ulterior, am fost solicitați pentru acordarea asistenței medicale de urgență unor persoane implicate în eveniment.

ADVERTISEMENT

Pentru gestionarea operativă a evenimentului a fost alocată o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD U-TIM și două ambulanțe SAJ. Totodată, la locul evenimentului se deplasează și elicopterul SMURD. Intervenția este în dinamică”, au precizat reprezentanții ISU Prahova, citați de Observatorul Prahovean.

Potrivit sursei citate, trei persoane au fost rănite, una aflându-se în stare gravă, cu arsuri de gradul III-IV pentru aproximativ 72% din suprafața corporală. Este vorba de un bărbat în vârstă de 59 de ani care a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca din capitală.

ADVERTISEMENT

Un alt bărbat în vârstă de 55 de ani a suferit arsuri de gradul II-III pe 15% din suprafața corpului și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Cea de-a treia persoană rănită este un bărbat în vârstă de 60 de ani care a suferit un traumatism la piciorul stâng. Acesta a refuzat examinarea medicală și transportul la spital.

ADVERTISEMENT

În urma incendiului s-au produs degajări mari de fum care a fost vizibil din mai multe zone ale orașului Ploiești. Activitatea rafinăriei este oprită pentru următoarele cinci săptămâni, instalațiile fiind în revizie generală.

ADVERTISEMENT
Tags: