News

Incendiu devastator la un depozit din Glina. A fost emis mesajul RO-ALERT

Un incendiu de proporții în județul Ilfov. Pompierii au intervenit la fața locului și se luptă cu flăcările izbucnite la un depozit din Glina.
18.08.2023 | 21:25
Incendiu devastator la un depozit din Glina A fost emis mesajul ROALERT
Incendiu de amploare la un depozit din Glina, Ilfov. Foto: ISU.
ADVERTISEMENT

Un incendiu devastator a izbucnit la un depozit situat în localitatea Glina, pe Șoseaua Libertății, în județul Ilfov. Autoritățile au fost alertate de urgență, iar pompierii au intervenit prompt pentru a controla și stinge flăcările violente. Incendiul a afectat în principal masele plastice și carton stocate în interiorul halei, generând o cantitate semnificativă de fum dens.

Incendiu devastator în județul Ilfov

“Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit în localitatea Glina, Șoseaua Libertății. Ard mase plastice și carton în interiorul halei, cu degajări mari de fum, fără pericol de propagare”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov (ISU B-IF), există degajări impresionante de fum, însă riscul de propagare a focului la alte zone este sub control. Echipele de intervenție au reușit să localizeze incendiul, contribuind astfel la limitarea pagubelor.

În incident au fost implicate și două autocamioane care se aflau în imediata apropiere a halei în flăcări. Din fericire, conform primelor informații, nu au fost înregistrate victime umane în urma acestui eveniment tragic.

ADVERTISEMENT

“Au fost afectate și două autocamioane aflate în imediata apropiere a halei. Nu sunt victime. Depozitul are o suprafață de 500 metri pătrați. Incendiul este localizat”, au mai spus reprezentanții ISU.

Pagube semnificative în urma incendiului

Depozitul afectat, cu o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, a suferit pagube semnificative în urma incendiului. Autoritățile sunt în continuare pe teren pentru a evalua situația și pentru a se asigura că focul este complet stins.

ADVERTISEMENT

Din cauza fumului dens eliberat în timpul incendiului, autoritățile au emis un mesaj de avertizare și informare către populație prin intermediul sistemului RoAlert. Acest demers are ca scop protejarea cetățenilor și oferirea de informații precise cu privire la situație, pentru a evita potențialele pericole asociate cu fumul toxic.

“Având în vedere degajarea intensă de fum, pentru avertizarea și informarea populației a fost emis un mesaj prin sistemul RoAlert”, a transmis ISU.

ADVERTISEMENT
ro alert
Autoritățile au emis mesajul RO ALERT.

 

Eforturile de stingere a incendiului continuă, iar autoritățile vor efectua o investigație amănunțită pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incendiul din Glina.

ADVERTISEMENT
Tags: