News

Video. Momente de panică pentru sute de turiști la Băile Felix. Un hotel a fost cuprins de flăcări, ISU anunţă 14 victime

Un incendiu violent a avut loc joi dimineața la Hotel Mureș din Băile Felix, afectând două camere de la etajul al doilea.
17.08.2023 | 10:52
Video Momente de panica pentru sute de turisti la Baile Felix Un hotel a fost cuprins de flacari ISU anunta 14 victime
Incendiu puternic la Hotel Mureș din Băile Felix: Șapte persoane afectate. Foto: Colaj Fanatik/Capturi Facebook.
ADVERTISEMENT

Un incendiu devastator a izbucnit joi dimineața la Hotel Mureș din stațiunea Băile Felix, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Crișana. Incendiul a cuprins două camere de la etajul al doilea al unității de cazare, generând un fum dens care a putut fi observat de la distanță. Icendiul a fost lichidat.

Incendiu la un Hotel din Mureș

Echipele de pompieri au fost imediat mobilizate pentru a face față flăcărilor. Pompierii militari ai Gărzii 1 Mai au intervenit cu rapiditate și abilitate, reușind să localizeze incendiul în jurul orei 10.05, conform informațiilor transmise de ISU Crișana. Evacuarea celor aflați în hotel a fost realizată cu succes, toate persoanele fiind în siguranță.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, au fost înregistrate 14 victime. Şase persoane au fost intoxicate cu fumul dens generat de incendiu, în timp ce alte şase persoane au suferit atacuri de panică.

“”După evaluările medicale sunt 14 victime: 6 intoxicate cu fum (din ele 2 au fost transportate la spital), 2 victime cu tensiune şi 6 victime cu atac de panică”, au precizat reprezentanții  Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor.

ADVERTISEMENT

Echipele medicale au intervenit imediat pentru a acorda îngrijiri victimelor, iar situația a fost coordonată de grupa operativă activată de către ISU Crișana, care a suplimentat forțele de intervenție.

 

Fumul dens a inundat holurile și camerele hotelului

Incendiul a provocat pagube semnificative în unitatea de cazare, iar fumul dens a inundat holurile și camerele hotelului. Echipajele de pompieri din Detașamentele 1 și 2 și Garda 1 Mai au depus eforturi susținute pentru a stinge flăcările și a asigura securitatea turiștilor.

ADVERTISEMENT

Pe măsură ce operațiunile continuă, se desfășoară misiuni de căutare-salvare pentru a identifica eventuale persoane aflate în camerele de la etajele superioare. Fumul dens rămâne o provocare majoră pentru pompieri, însă aceștia acționează cu determinare pentru a restabili situația în siguranță.

ISU Bihor a emis un update, indicând că numărul persoanelor care au solicitat asistență medicală a crescut. În total, șapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale: patru pentru atacuri de panică și trei pentru intoxicație cu fum. Grupa operativă a ISU a continuat să coordoneze eforturile de intervenție pentru a gestiona situația în evoluție.

ADVERTISEMENT

Pompierii și echipele de intervenție depun eforturi susținute pentru a stinge complet incendiul și a minimiza consecințele acestuia asupra structurii hotelului și a persoanelor afectate.

ADVERTISEMENT
Tags: