News

Mamă de 20 de ani, eroină pentru băiețelul ei. L-a protejat cu propriul corp de incendiu. Femeia, în stare gravă

O mamă de doar 20 de ani din Bistrița-Năsăud este o veritabilă eroină pentru băiețelul ei de un an. L-a protejat cu propriul corp de incendiu.
19.02.2024 | 19:07
Mama de 20 de ani eroina pentru baietelul ei La protejat cu propriul corp de incendiu Femeia in stare grava
Mamă din Bistrița-Năsăud, în stare gravă la spital: și-a protejat băiețelul cu propriul corp de un incendiu. Sursa foto: timponline.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O mamă de 20 de ani din județul Bistrița-Năsăud poate fi catalogată drept o eroină pentru băiețelul ei de doar un anișor. Aceasta l-a protejat cu propriul corp de un incendiu care le-a cuprins casa.

Mamă din Bistrița-Năsăud, în stare gravă la spital: și-a protejat băiețelul cu propriul corp de un incendiu

Luni dimineață, un incendiu puternic a afectat o casă din localitatea Bistrița-Bârgăului. Acesta a fost cauzat de o explozie a unei butelii conectate la aragaz. Din păcate, evenimentul s-a soldat și cu victime.

ADVERTISEMENT

O tânără de 20 de ani a fost rănită grav. S-a ales cu arsuri la mâini, picioare și la nivelul feței. Victima a ajuns la spital, împreună cu băiețelul său de un an. Micuțul a suferit doar o arsură minoră de gradul I pe obrazul stâng și a fost externat.

Starea bună a băiețelului este datorată mamei sale. În ciuda flăcărilor imense care i-au cuprins locuința, tânără mămică și-a apărat copilul cu propriul trup. Gestul său eroic i-a adus arsuri de gradele I și II pe față, pe mâini și picioare. Ea va fi transferată la o clinică din Iași.

ADVERTISEMENT

Mama copilului, care a fost adusă intubată de echipajul de terapie intensivă mobilă, a suferit arsuri prin explozie de gradul I și gradul II pe aproximativ 16% din suprafața corpului (la nivelul feței, antebrațelor, mâinilor, feselor și genunchilor).

Pacienta a beneficiat, la UPU-SMURD, de investigații clinice și paraclinice în urma cărora medicii au decis transferarea acesteia la Centrul de arși de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași”, spune Camelia Strungari, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, conform Bistrițeanul.

ADVERTISEMENT

Incendiul din nordul țării a avut loc la orele dimineții. Mama copilului a încercat să aprindă aragazul. Cel mai probabil a existat o acumulare de gaze, iar butelia din locuință a sărit în aer.

Mărturiile vecinilor după incendiul de luni

Incendiul de luni dimineață a afectat întreaga casă, pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați. Vecinii familiei lovite de necaz descriu momentele cumplite pe care le-au trăit. Ei spun că butelia cu pricina a fost instalată cu doar o seară înainte.

ADVERTISEMENT

”M-a sunat vecina că arde casa vecinilor și am alergat repede. Problema e că au instalat butelia și nu au instalat o bine și a ieșit gaz. Aseară au instalat-o și a ieșit gaz peste noapte, dimineață când au aprins chibritul a făcut o implozie gazul”, spune o vecină, citată de ȘtirilePROTV.

ADVERTISEMENT