News

Incendiu în Centrul Vechi al Bucureștiului. 20 de persoane evacuate. Hotelul nu avea autorizație de securitate la incendiu. Update

Pompierii au intervenit pentru a stinge un incendiu care a izbucnit la acoperişul unui hostel de pe Splaiul Independenţei; 20 de persoane au fost evacuate
09.01.2024 | 15:20
Incendiu in Centrul Vechi al Bucurestiului 20 de persoane evacuate Hotelul nu avea autorizatie de securitate la incendiu Update
Incendiul riscă să se extindă și la alte clădiri Sursa foto: ISUBIF
ADVERTISEMENT
09-01-2024
13:20

ISU: ”Obiectivul nu deține autorizație de securitate la incendiu”

Incendiul care a izbucnit marți dimineața la acoperișul unei unități de cazare din centrul vechi al Capitalei a fost lichidat. După stingerea flăcărilor, inspectorii ISU au efectuat o verificare a construcției.

”Obiectivul cu destinația de hotel, la care s-a produs incendiul din aceasta dimineață, nu deține autorizație de securitate la incendiu.

După încheierea operațiunilor de stingere a incendiului, inspectorii de prevenire au efectuat o verificare a construcției și au solicitat administratorului documentele privind organizarea apărării împotriva incendiilor.

Întrucât administratorul nu a fost în măsura sa prezinte documentele solicitate, acțiunea de control va continua până la clarificarea situației”, a informat ISU.

09-01-2024
07:31

Poliția Rutieră: Traficul pe Splaiul Independenței a fost reluat

Incendiul a fost localizat în jurul orei 8.30, iar în jurul orei 8.50 traficul rutier a fost reluat pe Splaiul Independenţei.

Traficul fusese restricţionat pe segmentul dintre strada Halelor şi Calea Victoriei, respectiv bulevardul I.C Brătianu, de la strada Doamnei către Piaţa Unirii, pentru a permite intervenţia pompierilor la incendiul de pe Splaiul Independenţei nr. 2, informează Biroul de presă al Brigăzii Rutiere.

STB anunță că liniile 104, 123, 205 și 385 funcționeaza normal. Autobuzele au fost deviate o oră, în intervalul orar 07:45 – 08:45.

Suprafața afectată de incendiul izbucniț marți dimineață este de 100 de metri pătrați. Conform reprezentanților ISU București-Ilfov, până în prezent nu au fost înregistrate victime. 20 de persoane au fost evacuate.

Incendiu în Centrul Vechi al Bucureștiului. 20 de persoane evacuate

Pentru a facilita intervenția echipajelor de pompieri, circulația pe Splaiul Independenței a fost restricționată, traficul rutier fiind îndrumat prin Pasajul Unirii.

ADVERTISEMENT

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la acoperişul unei clădiri P+2 cu destinaţia de hotel, în Splaiul Independenţei. Suprafaţa afectată este de 100 metri pătraţi.

Au fost evacuate 20 de persoane. La faţa locului acţionează opt autospeciale de stingere, două autoscări, SMURD, descarcerare, Detașamentul Special de Salvatori. Nu sunt victime”, a informat ISUBIF.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Poliţia Rutieră anunţă că circulaţia este restricţionată pe Splaiul Independenţei, segmentul de drum cuprins între Str. Halelor şi Calea Victoriei, respectiv bd. I.C Brătianu, de la strada Doamnei către Piaţa Unirii, traficul rutier fiind îndrumat prin Pasajul Unirii.

”Având în vedere intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului de pe Splaiul Independenţei nr. 2, Brigada Rutieră a dispus măsuri de restricţionare a traficului rutier pe Splaiul Independenţei, segmentul de drum cuprins între Str. Halelor şi Calea Victoriei, respectiv bd. I.C Brătianu, de la strada Doamnei către Piaţa Unirii, traficul rutier fiind îndrumat prin Pasajul Unirii”, precizează reprezentanții poliţiei.

ADVERTISEMENT

Pentru fluidizarea traficului, Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de vehicule care se deplasează în zona respectivă să folosească rute ocolitoare.

Acestea sunt: Splaiul Independenţei – Bd. Unirii – Bd. Libertăţii – Bd. Naţiunile Unite – Pod Naţiunile Unite Splaiul Independenţei pentru a circula către Podul Haşdeu sau Calea Victoriei.

ADVERTISEMENT

Incendiul a fost semnalat la 112 cu puțin timp înainte de ora 7.00. În zonă sunt multe case de lemn, așa că pompierii încearcă să evite extinderea flăcărilor și la alte imobile.

ADVERTISEMENT