News

A fost identificată a opta victimă a incendiului de la Ferma Dacilor. A murit alături de tatăl său și de unul dintre frați

Petru Ene, în vârstă de 11 ani, este cea de-a opta victimă a tragediei de la pensiunea Ferma Dacilor. În incendiu au mai pierit tatăl și unul dintre frații săi
05.01.2024 | 20:01
A fost identificata a opta victima a incendiului de la Ferma Dacilor A murit alaturi de tatal sau si de unul dintre frati
Toate victimele au fost identificate pe baza testelor ADN Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda
ADVERTISEMENT

Ultimele rămășițe umane găsit în urma incendiului care a mistuit pensiunea Ferma Dacilor în a doua zi de Crăciun au fost identificate. Ele aparțin unui copil de 11 ani, care a pierit alături de tatăl său și de unul dintre frații mai mari.

A fost identificată a opta victimă a incendiului de la Ferma Dacilor

Identificarea a fost făcută de medicii legiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică București pe baza analizelor ADN. Testele au arătat că este vorba despre Petru Ene, mezinul unei familii care a mai pierdut doi membri în tragedia care a luat opt vieți.

ADVERTISEMENT

Băiatul în vârstă de 11 ani era cazat împreună cu frații lui mai mari, gemeni, într-una dintre camerele aflate la mansarda imobilului care a ars. Tatăl lor, în vârstă de 48 de ani, a încercat să-și salveze copiii din flăcări. A reușit să salveze un singur băiat.

Fiul supraviețuitor, Matei Ene, rănit în incendiu, a fost internat la un spital din Capitală, în timp ce mama lui a fost transportată în stare stabilă la secția de arși a Spitalului Județean din Ploiești.

ADVERTISEMENT

”Tata, ai fost eroul meu, eşti exemplul meu în viaţă, nu îmi vine să cred ca ai plecat aşa repede din viaţa mea, nu îmi văd viaţa fără tine.

Petru, te iubesc nespus de mult, eşti frăţiorul meu şi mereu vei fi, eşti puterea mea şi sufletul meu. Luca, eşti geamănul meu, te iubesc cel mai mult, o parte din mine a murit odată cu tine, ţi-am zis sa vii după mine, nu înţeleg de ce te-ai oprit…

ADVERTISEMENT

M-aţi lăsat singur cu mama, o să am grija de ea, vă promit. Sunteţi familia mea şi va iubesc infinit, mi-aș fi dat viaţa pentru voi. Drum lin către ceruri îngerii mei!”, a scris adolescentul pe Facebook la două zile după tragedie.

Lista completă a victimelor: Ene Petru, Ene Luca, Dinicu Victor (toţi trei minori), Lucian Ene, Gavrilă Anca, Marinescu Adrian, Băiceanu Vlad, Andrei Niţescu. Toate cele opt victime au fost identificate pe baza testelor ADN.

ADVERTISEMENT

Miercuri seara, patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a fost arestat preventiv, printr-o decizie a magistraților Judecătoriei Ploiești. Alți doi administratori ai firmei, Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, au fost arestați la domiciliu. Toţi cei trei au contestat arestul.

ADVERTISEMENT