News

Incendiu puternic în Capitală, într-un bloc. Doi oameni spitalizați și zeci de persoane evacuate

Un incendiu puternic a avut loc noaptea trecută în Capitală. Flăcările au izbucnit la un apartament dintr-un bloc situat în Ferentari. Doi oameni au ajuns la spital.
08.01.2024 | 09:12
Incendiu puternic in Capitala intrun bloc Doi oameni spitalizati si zeci de persoane evacuate
Două persoane au ajuns la spital după un incendiu la un bloc din București. Zeci de persoane evacuate. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a fost consemnat în noaptea de duminică spre luni în Capitală, la un bloc din cartierul Ferentari. Doi oameni au fost spitalizați și zeci de persoane s-au auto-evacuat.

Două persoane au ajuns la spital după un incendiu la un bloc din Capitală. Zeci de persoane evacuate

Din primele informații, focul a izbucnit la etajul I al blocului. Proprietarii unui apartament au fost forțați să își evacueze copilul, care se afla pe balcon, din cauza panicii. Din fericire, cu ajutorul vecinilor, copilul a fost scos în siguranță.

ADVERTISEMENT

În urma acestui nefericit eveniment, două persoane au suferit intoxicații cu fum și au fost transportate la spital. ISU București-Ilfov a mobilizat la fața locului mai multe echipaje, notează Antena 3.

Au intervenit la blocul din Sectorul 5 nu mai puțin de cinci autospeciale de stingere și patru ambulanțe SMURD. Echipajele de salvare s-au mișcat rapid și au reușit să oprească răspândirea flăcărilor la celelalte apartamente din bloc.

ADVERTISEMENT

În total, 80 de locatari ai imobilului au ieșit imediat din case după ce întreg blocul s-a umplut de un fum dens. În acest moment, cauza exactă a incendiului nu este cunoscută. Investigațiile sunt în desfășurare.

Weekend cu mai multe incendii puternice în țară

În ultimele zile, și la nivel național s-au raportat incendii puternice. Duminică, un incendiu puternic a izbucnit în gara din Cluj-Napoca, unde au ars două vagoane dezafectate ale unui tren.

ADVERTISEMENT

Primele date ale anchetei spun că la originea incidentului ar fi un bărbat de 40 de ani, fără adăpost. Acesta ar fi aprins focul într-unul dintre vagoane, pentru a se încălzi.

În scurt timp, focul s-a extins la un alt vagon și a durat câteva ore până când pompierii au reușit să stingă flăcările. Pe durata intervenției, reprezentanții CFR au oprit alimentarea cu energie electrică a liniilor de înaltă tensiune situate deasupra garniturii de tren.

ADVERTISEMENT

Tot duminică, un incendiu a izbucnit la acoperișul unei case din localitatea Bos, județul Hunedoara. La fata locului au ajuns mai multe mașini de intervenție ale pompierilor. După 4 ore de luptă cu flăcările, salvatorii au reușit sa stingă incendiul.

ADVERTISEMENT