News

Incendiu în Senat, în timpul şedinţei. Parlamentarii au fost evacuaţi de urgenţă, din cauza fumului. Video

Incendiu în Senat, în timpul şedinţei de marți, 12 decembrie. Parlamentarii au fost evacuați, iar pompierii au ajuns la fața locului.
12.12.2023 | 17:31
Incendiu in Senat in timpul sedintei Parlamentarii au fost evacuati de urgenta din cauza fumului Video
Incendiu în Senat. colaj Fanatik/Foto captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Incendiu în Senat, în timpul şedinţei de marți, 12 decembrie, chiar în momentul în care erau susținute declarații politice. Din cauza fumului dens, parlamentarii au fost evacuați de urgență de pompieri.

Incendiu în Senat, în timpul şedinţei de marți

Panică în rândul senatorilor, după izbucnirea unui incendiu în sala de plen, în timpul ședinței care era programată să înceapă la ora 16:00. Mulți dintre aceștia au ieșit din sală, iar la fața locului au ajuns pompierii.

ADVERTISEMENT

Focul a fost stins, iar în urma incidentului, salvatorii au cerut ca începerea ședinței să fie amânată, având în vedere că sala a fost invadată de fum. Prin urmare, încăperea a fost aerisită preț de câteva zeci de minute.

Senatorul PNL Sorin Cîmpeanu, președintele ședinței, a confirmat că s-a produs un mic incendiu, dar că totul este sub control. „A fost un mic incendiu care a fost stins, este sub control.

ADVERTISEMENT

Dar pompierii apelează la înţelegerea noastră pentru a decala ora de începere a şedinţei de plen, cu o jumătate de oră, pentru a avea timp să se aerisească, ca să nu avem acest disconfort generat de fum”, a transmis Cîmpeanu, conform News.ro.

Deocamdată nu se știe cauza exactă a izbucnirii incendiului. Însă, se presupune că ar fi avut loc un incident în timpul lucrărilor desfășurate în această perioadă la cupola și la faoierul Senatului.

ADVERTISEMENT

Holurile Palatului Parlamentului, împânzite cu găleți și cârpe

Amintim că nu este singurul incident produs, în ultima săptămână, în Palatul Parlamentului. Acum câteva zile, în Casa Poporului a plouat. Mai multe imagini au apărut în mediul online, cu găleți și cârpe puse de angajați pe holuri.

Situația este des întâlnită atunci când plouă sau ninge, apa reușind să seinfiltreze prin tavan. De această dată, una dintre imaginile cu gălețile din Palatul Parlamentului a fost postată și senatorul USR, Raoul Trifan.

ADVERTISEMENT

„PSD și PNL ne spun că au zeci de miliarde pentru mărirea salariilor și pensiilor.Și le au, spun ei, fără să fie nevoie să taie pensii speciale, sinecuri și să desființeze instituții inutile. În realitate, nu au bani nici pentru o simplă reparație a acoperișului Senatului.

Literalmente plouă în camera superioară a Parlamentului în timp ce Ciolacu se ceartă cu ambasadori prin Statele Unite”, a scris senatorul Raul Trifan, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT