News

Incendiu într-o clădire de birouri din Arad. Peste 50 de persoane evacuate

Un incendiu puternic a avut loc într-o clădire de birouri din Arad. Zeci de persoane erau în interior în momentul izbucnirii flăcărilor.
16.01.2024 | 23:57
Incendiu intro cladire de birouri din Arad Peste 50 de persoane evacuate
Clădire de birouri din Arad, cuprinsă de incendiu. Peste 50 de oameni s-au autoevacuat. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a fost raportat marți seara la o clădire de birouri din municipiul Arad. În momentul izbucnirii flăcărilor, în interior se aflau peste 50 de persoane.

Clădire de birouri din Arad, cuprinsă de incendiu. Peste 50 de oameni s-au autoevacuat

Din informațiile ISU Arad aflăm că incendiul a izbucnit, marți seara, după ora 21.00. S-a întâmplat în incinta unei societăți comerciale din municipiul din vestul țării, pe Calea Aurel Vlaicu.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, pentru stingerea focului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a deplasat la fața locului echipe de pompierii militari ai Detașamentului Arad cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și o ambulanță SMURD.

Focul s-a manifestat la nivelul vestiarului clădirii, pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. S-au raportat degajări de fum. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

ADVERTISEMENT

În total, 40 de angajați ai societății se aflau în corpul de clădire unde s-a produs incendiul. Ei s-au autoevacuat în condiții de siguranță. În plus, alți 13 angajați care se aflau în alt corp al clădirii, au părăsit incinta.

Abia în jurul orei 22.15, ISU a anunțat că incendiul a fost localizat și se acționează în continuare pentru ventilarea corpului de clădire și evacuarea fumului. “Nu sunt persoane care să necesite îngrijiri medicale”, informează ISU Arad, citat de Aradon.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic și în Cluj

Pompierii din județul Cluj au fost și ei în alertă, marți seara. Salvatorii din cadrul Detașamentului Turda și a Gărzii Băișoara au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au cuprins o casă de locuit situată în localitatea Iara.

La fața locului au fost dislocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoplatformă și, preventiv, un echipaj SMURD, unde au găsit acoperișul casei, cu o suprafață de aproximativ 200mp, cuprins în totalitate de flăcări”, a transmis ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

Echipele de pompierii au acționat pentru stingerea flăcărilor, acestea fiind împiedicate de a se propaga mai departe de limitele în care au fost găsite. Din fericire, nu au fost persoane rănite.

ADVERTISEMENT