News

Incendiu într-un bloc din București. Explozie puternică în vârful unei clădiri. Care este cauza. Update

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seara, într-un bloc din București. Au fost aduse 11 autospeciale de stingere. Primarul Clotilde Armand a anunțat primele măsuri după incident.
12.09.2021 | 18:32
Incendiu intrun bloc din Bucuresti Explozie puternica in varful unei cladiri Care este cauza Update
Incendiu într-un bloc din București. Foto: colaj Fanatik, sursa: captura Facebook
ADVERTISEMENT
12-09-2021
15:31

Clotilde Armand: ”Incendiul a pornit de la niște lampioane lansate la o petrecere de lângă bloc”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei a trasmis că incendiul de sâmbătă seară ar fi pornit de la niște lampioane care au fost lansate în timpul unei petreceri de lângă blocul respectiv.

”La ultimul etaj al blocului care a luat foc aseară în Sectorul 1 erau depozitate butoaie cu smoală.

Am aflat de la autorități că incendiul a pornit de la niște lampioane lansate la o petrecere de lângă bloc. În prezent blocul nu este locuit…. dacă ar fi fost posibil că acum am fi asistat la o tragedie.

Trebuie luate măsuri urgente din partea autorităților pentru comercializarea și utilizarea lampioanelor. Pentru că data viitoare s-ar putea să nu mai avem noroc”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

12-09-2021
07:02

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere verificări la blocul unde a izbucnit incendiul

La puțin timp după declanșarea incendiului din Sectorul 1, primarul Clotilde Armand a anunțat primele măsuri.

Astfel, aceasta a dispus, chiar sâmbătă seara, să se facă verificări la blocul nelocuit unde a izbucnit incendiul, pentru a vedea modul în care au fost emise autorizațiile de construire.

În această seară (n.r. sâmbătă seara) s-a produs un incendiu cu degajări mari de fum la un bloc aflat în construcție în Sectorul 1.

Am dispus să se facă urgent toate verificările necesare în cazul proprietarului imobilului din strada Parcului nr. 20, privind modul în care au fost emise autorizațiile de construire.

Polițiștii locali de la Ordine Publică au ajuns la locul incendiului și acordă suport echipajelor ISU, care au izolat perimetrul.

Conform primelor informații, este vorba de un bloc cu 12 etaje, iar la ultimul nivel sunt depozitate butoaie cu smoală, și nu sunt victime. Blocul era în construcție și era nelocuit”, a scris edilul pe Facebook.

Noapte agitată în sectorul 1 din București. Un incendiu s-a pornit într-un bloc cu 12 etaje. S-a acționat cu 11 autospeciale de stingere și 2 autoscări.

Tragedia s-a produs într-un bloc aflat în construcție pe strada Parcului, în apropiere de Romexpo. Din primele informații se pare că au ars butoaie cu smoală și carton bituminat, iar suprafața afectată este de aproximativ 500 mp.

ADVERTISEMENT

Au fost degajări însemnate de fum, au transmis reprezentanții ISU. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar flăcările au fost stinse.

Incendiu într-un bloc din București. S-a auzit o bubuitură puternică

Inițial s-a acționat de la înălțime cu autoscara, echipele de pompieri au urcat la ultimul nivel și pentru a stinge flăcările produse după explozie, au transmis reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT
Foto: Facebook

”Nu e nimeni în pericol, nu erau locatari în bloc. Pompierii fac tot posibilul sa lichideze incendiul. Am fost informat că nu este pericol de extindere”, a transmis Raed Arafat la Antena 3.

Clotilde Armand a dispus verificări cu privire la modul în care au fost emise autorizaţiile de construire.

ADVERTISEMENT

”Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dispus în această seară să se facă verificări în cazul proprietarului imobilului din strada Parcului nr. 20, privind modul în care au fost emise autorizaţiile de construire.

Poliţiştii locali de la Ordine Publică au ajuns la locul incendiului şi acordă suport echipajelor ISU, care au izolat perimetrul”, a transmis, sâmbătă seară, Primăria Sector 1.

ADVERTISEMENT
Tags: