News

Orașul mic de lângă București care va beneficia de o investiție uriașă. Construcția va include și locuri de cazare

Localitatea de o dimensiune mică, aproape de Capitală, care va avea un proiect inedit. Complexul include și locuri de cazare.
24.04.2024 | 13:40
Orasul mic de langa Bucuresti care va beneficia de o investitie uriasa Constructia va include si locuri de cazare
Localitatea de o dimensiune mică, aproape de Capitală, care va avea un proiect inedit. Complexul include și locuri de cazare. Sursa foto: wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Orașul mic de lângă București care va beneficia de o investiție uriașă. Construcția va include și locuri de cazare. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de primarul localității și de președintele Consiliului Județean Ilfov.

Localitatea de o dimensiune mică, aproape de Capitală, care va avea un proiect inedit. Complexul include și locuri de cazare

Localitatea de o dimensiune mică, aproape de Capitală, care va avea un proiect inedit. Complexul include și locuri de cazare. Centrul de excelență urmează să aibă o suprafață de 27.300 de metri pătrați și se va ridica în Măgurele, județul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Aflat la o distanță foarte mică de București, orașul va avea cel mai mare campus educațional din Europa de Est. Dezvăluirea a fost făcută de edilul Narcis Constantin și de președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

Cei doi politicieni au transmis că acest campus va avea o capacitate de 1.000 de locuri pentru grădiniță și 1.500 de locuri pentru ciclul primar și gimnazial. De asemenea, va beneficia și de 1.000 de locuri pentru ciclul liceal.

ADVERTISEMENT

În plus, va dispune de spații de cazare care vor fi concepute cu tehnologie NZeb (net zero energy building). Mai mult decât atât, proiectul din orașul Măgurele va avea și facilități pentru copiii cu nevoi speciale.

Măgurele, un oraș cu numeroase grădinițe

Măgurele este în momentul de față un oraș care beneficiază de numeroase grădinițe. Localitatea din județul Ilfov se numără printre cele care asigură învăţământul preşcolar pentru copiii în vârsta de 3-7 ani printr-un program normal și prelungit.

ADVERTISEMENT

În prezent, pe raza localității funcționează 4 grădinițe de stat, conform site-ului primăriei. Trei dintre ele au program normal, în timp ce a patra are program prelungit. Autoritățile anunță că două instituții sunt la îndemâna oamenilor pentru că se află în centrul orașului.

De asemenea, locuitorii din Vârteju și Dumitrana au la rândul lor instituții unde își pot duce copiii înainte de a-i înscrie la școală. În aceste instituţii de învăţământ preşcolar învață aproximativ 260 de copii.

ADVERTISEMENT

Grădinițele sunt modernizate și au dotări la standarde europene, aspect care a condus la oferirea de servicii educaționale de specialitate. Măgurele își dorește să crească acum prestigiul învățământului preșcolar prin proiectul care se discută în prezent.

ADVERTISEMENT
Tags:
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni