News

Orașul mic de lângă București care va beneficia de o investiție uriașă. Construcția va include și locuri de cazare

Localitatea de o dimensiune mică, aproape de Capitală, care va avea un proiect inedit. Complexul include și locuri de cazare.
24.04.2024 | 13:40
Orasul mic de langa Bucuresti care va beneficia de o investitie uriasa Constructia va include si locuri de cazare
Localitatea de o dimensiune mică, aproape de Capitală, care va avea un proiect inedit. Complexul include și locuri de cazare. Sursa foto: wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Orașul mic de lângă București care va beneficia de o investiție uriașă. Construcția va include și locuri de cazare. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de primarul localității și de președintele Consiliului Județean Ilfov.

Localitatea de o dimensiune mică, aproape de Capitală, care va avea un proiect inedit. Complexul include și locuri de cazare

Localitatea de o dimensiune mică, aproape de Capitală, care va avea un proiect inedit. Complexul include și locuri de cazare. Centrul de excelență urmează să aibă o suprafață de 27.300 de metri pătrați și se va ridica în Măgurele, județul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Aflat la o distanță foarte mică de București, orașul va avea cel mai mare campus educațional din Europa de Est. Dezvăluirea a fost făcută de edilul Narcis Constantin și de președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma.

Cei doi politicieni au transmis că acest campus va avea o capacitate de 1.000 de locuri pentru grădiniță și 1.500 de locuri pentru ciclul primar și gimnazial. De asemenea, va beneficia și de 1.000 de locuri pentru ciclul liceal.

ADVERTISEMENT

În plus, va dispune de spații de cazare care vor fi concepute cu tehnologie NZeb (net zero energy building). Mai mult decât atât, proiectul din orașul Măgurele va avea și facilități pentru copiii cu nevoi speciale.

Măgurele, un oraș cu numeroase grădinițe

Măgurele este în momentul de față un oraș care beneficiază de numeroase grădinițe. Localitatea din județul Ilfov se numără printre cele care asigură învăţământul preşcolar pentru copiii în vârsta de 3-7 ani printr-un program normal și prelungit.

ADVERTISEMENT

În prezent, pe raza localității funcționează 4 grădinițe de stat, conform site-ului primăriei. Trei dintre ele au program normal, în timp ce a patra are program prelungit. Autoritățile anunță că două instituții sunt la îndemâna oamenilor pentru că se află în centrul orașului.

De asemenea, locuitorii din Vârteju și Dumitrana au la rândul lor instituții unde își pot duce copiii înainte de a-i înscrie la școală. În aceste instituţii de învăţământ preşcolar învață aproximativ 260 de copii.

ADVERTISEMENT

Grădinițele sunt modernizate și au dotări la standarde europene, aspect care a condus la oferirea de servicii educaționale de specialitate. Măgurele își dorește să crească acum prestigiul învățământului preșcolar prin proiectul care se discută în prezent.

ADVERTISEMENT
Tags: