News

Incendiu la Spitalul de Copii din Galaţi. Este al doilea izbucnit aici, în mai puţin de patru luni

Un nou incendiu într-un spital din România, totul ar fi pornit de la un neon stricat. A fost afectat laboratorul de analize al Spitalului de Copii Galaţi
19.01.2023 | 17:28
Incendiu la Spitalul de Copii din Galati Este al doilea izbucnit aici in mai putin de patru luni
Incendiu la Spitalul de Copii din Galaţi Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pompierii de la ISU din Galaţi au fost solicitaţi joi după-amiază să intervină, după ce s-a semnalat degajare de fum la un laborator al Spitalului de Copii.

Incendiul a izbucnit în laboratorul de analize, din cauza unui scurtcircuit

Apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 16.00. Din primele informaţii, au fost constatate degajări de fum de la un laborator de analize, iar la faţa locului au fost trimise mai multe autospeciale.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 100 de copii, părinți și cadre medicale au fost evacuate în urma alarmei de joi după-amiază.

Mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate pentru lichidarea incendiului care se pare că a distrus o bună parte din aparatură.

ADVERTISEMENT

“La data de 19 ianuarie 2022, ora 16.09, poliţiştii din Galaţi au fost sesizaţi telefonic, prin 112, cu privire la faptul că, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii ”Sfântul Ioan” din Galaţi, s-a declanşat alarma de incendiu, iar, la etajul 2 al clădirii, de la laboratorul de analize se vede fum.

La faţa locului au ajuns atât echipaje de Poliţie, cât şi din cadrul ISU Galaţi, iar, după intervenţia celor din urmă, s-a stabilit faptul că alarma de incendiu s-a declanşat urmare a unui scurtcircuit la o lampă de iluminare, amplasată în plafon, care a degajat mai fum, fără flacără”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

ADVERTISEMENT

Sursa citată a precizat că nu au fost victime. În total, s-au autoevacuat 50 de copii, alături de 30 de aparţinători şi de 20 de cadre medicale.

“În cauză, se va întocmi dosar penal pentru distrugere din culpă”, a mai transmis IPJ Galaţi.

ADVERTISEMENT

De remarcat că în toamna trecută, pe 6 octombrie, la acelaşi spital a izbucnit un incendiu în bucătărie, iar 85 de persoane, între care 41 de copii, s-au autoevacuat.

Pompierii au intervenit şi atunci cu mai multe echipaje, iar intervenţia s-a finalizat fără a exista persoane care să aibă nevoie de ajutor medical.

ADVERTISEMENT