News

Incendiu la Spitalul Județean de Urgență din Constanța. A luat foc un bloc operator de 40 de metri pătrați

Un incendiu a izbucnit la Spitalul Județean de Urgență din Constanța. Un bloc operator de 40 de metri pătrați a luat foc
24.07.2021 | 18:46
Incendiu la Spitalul Judetean de Urgenta din Constanta A luat foc un bloc operator de 40 de metri patrati
ADVERTISEMENT

Flăcările au izbucnit, sâmbătă, la Secţia Chirurgie Cardiovasculara. Aceasta este situată la etajul patru al instituției medicale.

În interior se aflau patru persoane. Toți oamenii au reușit să iasă înainte de sosirea echipajelor de salvare.

ADVERTISEMENT

Incendiu la Spitalul Județean de Urgență din Constanța. A luat foc un bloc operator de 40 de metri pătrați

„La fața locului au fost alocate o autospecială de transport victime multiple, două autoscări, patru mașini de stingere și două echipaje SMURD B, cu un total de 35 de pompieri,” a transmis ISU Constanța.

Pompierii au transmis că incendiul a cuprins un bloc operator de 40 de metri pătrați. Flăcările au fost stinse de echipele de la Serviciul Privat de Situații de Urgenţă.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, flăcările au fost cauzate de scurt circuit electric la dezumidificator. Reprezentanții ISU și oamenii legii vor deschide o anchetă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs incendiul.

Incidentul amintește de multe altele asemănătoare, care s-au întâmplat destul de recent, în ultimele 12 luni.

ADVERTISEMENT

România, lovită de o serie de incendii în spitale

Seria neagră a debutat cu infernul de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, la 4 noiembrie. Zece pacienți au murit în urma acestuia. Șapte oameni au fost răniți, printre care și unul dintre medici.

În luna următoare, chiar în ziua de Crăciun, un nou incendiu a izbucnit la pavilionul de bărbaţi de la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi. Un pacient a murit.

ADVERTISEMENT

Doar o săptămână mai târziu, la 2 ianuarie 2021, flăcările au cuprins Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, din Neamţ. Doi pacienţi şi alte două cadre medicale au fost intoxicate uşor.

La 29 ianuarie a avut loc o altă tragedie. În incendiul izbucnit la Institutul „Matei Balș” din București au pierit cinci oameni. Mai bine de 100 de pacienți au fost evacuați din pavilionul afectat. Alți 20 dintre aceștia au murit ulterior, din cauza complicațiilor apărute.

Ultimul incident de acest fel a avut loc chiar luna trecută. La 22 iunie, flăcările au cuprins pavilionul administrativ de la etajul al doilea , Secţia ATI, de la  Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

ADVERTISEMENT