News

Incendiu la un bloc din Murfatlar. Peste 30 de persoane au fost evacuate / O femeie a suferit un atac de panică

Un bloc din Murfatlar a luat foc, iar peste 30 de persoane au fost evacuate, în timp ce o femeie a făcut un atac de panică în urma acestui incendiu.
02.07.2023 | 12:17
Incendiu la un bloc din Murfatlar Peste 30 de persoane au fost evacuate  O femeie a suferit un atac de panica
ADVERTISEMENT

Conform salvatorilor care au ajuns la fața locului, printre cele 30 de persoane evacuate s-au aflat și 3 copii. Proprietara locuinței, o femeie în vârstă de 75 de ani, a suferit un atac de panică, însă a refuzat în cele din urmă să fie transportată la spital. Mai multe detalii a oferit Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Incendiu la un bloc din Murfatlar

”Pompierii au fost solicitaţi să intervină, duminică dimineaţă, la un incendiu produs într-o garsonieră aflată la etajul trei al unui bloc din Murfatlar, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de stingere. Focul a afectat holul şi baia garsonierei, pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi. De asemenea, holul blocului de la etajul trei a fost inundat cu fum.

ADVERTISEMENT

Opt persoane au ieşit singure din clădire, iar alte 23, dintre care şi trei minori, au fost evacuate de către echipajele de pompieri. Proprietara garsonierei, în vârstă de 75 de ani, a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului. Ea a refuzat transportul la spital”, a transmis ISU Dobrogea.

Militarii ISU Dobrogea au avut bătăi în același timp în localitatea Agigea, pe strada Rândunelelor nr 18, acolo unde un incendiu de vegetație uscată s-a extins la un parc de autoturisme dezmembrate. Pompierii nu exclud ca incendiul sa fi fost pornit de la o țigară aruncată la întâmplare, pe fondul temperaturilor ridicate de afară.

ADVERTISEMENT

”La fața locului au intervenit Detașamentul Port cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, și PTS Techirghiol cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma incendiului au ars aproximativ 6 ha vegetație uscata și 13 autoturisme. Nu este exclus ca incendiul să fi izbucnit după ce o țigară aprinsă a fost aruncată la întâmplare sau chiar din pricina temperaturilor ridicate. Pompierii ISU vor stabili cauza incendiului, după finalizarea anchetei”, au transmis salvatorii.

Un incendiu la fel de violent a avut loc în Hunedoara, acolo unde pompierii au reușit să evite o explozie devastatoare în ultimul moment, după ce focul a cuprins o curte în care se aflau 12 butelii de aragaz cu tuburi de oxigen și acetilenă. Focul puternic a reușit să cuprindă trei magazii și o casă, acolo unde locuiau 4 adulți și doi copii.

ADVERTISEMENT

”Focul a izbucnit în Cinciş -Cerna, localitate înfiinţată în regimul comunist pe malul lacului artificial care a înghiţit cinci sate, Cinciş – Cerna fiind un fel de litoral pentru locuitorii judeţului Hunedoara. Pompierii de la 3 subunități, Hunedoara, Deva și Bretea Română, au intervenit cu trei autospeciale de mare capacitate, iar intervenția a fost dificilă pentru că într-una dintre anexele gospodărești se aflau tuburi cu oxigen și cu acetilenă”, a punctat ISU Hunedoara.

Pompierii au identificat la fața locului 12 butelii de aragaz care au fost depozitate de proprietari în siguranță, după ce le-au extras de pe suprafața pusă în pericol de flăcări. Pompierii s-au luptat din răsputeri cu flăcările, însă în cele din urmă au reușit să oprească răspândirea flăcărilor la alte anexe ale gospodăriei.

ADVERTISEMENT

”Persoanele aflate în interiorul locuinței, 4 adulți și 2 copii, s-au autoevacuat nefiind necesară acordarea asistenței medicale de către echipajul SMURD aflat la fața locului. Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit produs la un aparat electric aflat sub tensiune, în curte, și lăsat nesupravegheat”, au completat reprezentanții ISU Hunedoara.

ADVERTISEMENT
Tags: