News

Incendiu la o școală din Constanța. Sute de elevi și profesori evacuați. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la o școală din Constanța. Sute de elevi și profesori au fost evacuați. Pompierii au deplasat mai multe autospeciale la fața locului.
10.03.2023 | 08:59
Incendiu la o scoala din Constanta Sute de elevi si profesori evacuati Pompierii intervin cu mai multe autospeciale
Incendiu la una dintre cele mai mari școli din Constanța. Peste 700 de elevi și profesori evacuați. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Panică, vineri dimineața, la una dintre cele mai mari unități de învățământ din municipiul Constanța. Un incendiu a izbucnit la la Școala nr. 30 ”Gheorghe Țițeica”. Sute de elevi și profesori s-au autoevacuat din clădire.

Incendiu la una dintre cele mai mari școli din Constanța. Peste 700 de elevi și profesori evacuați

Din primele informații aflăm că focul ar fi izbucnit la un panou electric, în jurul orei 8.00. Imediat, la fața locului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor și mai multe autospeciale de pompieri de la ISU.

ADVERTISEMENT

”S-au autoevacuat 734 de copii și 24 de profesori. Intervenim cu 2 mașini de stingere, o autoscară, o descarcerare și 2 smurd b și o autospecială victime multiple”, transmite ISU Dobrogea.

Un copil de 9 ani și alte două persoane au avut nevoie de asistență medicală după ce au suferit atacuri de panică. Nimeni nu a avut nevoie, din fericire, de spitalizare, anunță autoritățile. În jurul orei 8.30, incendiul a fost lichidat.

ADVERTISEMENT

”Au fost evacuaţi 734 elevi şi 24 adulţi. Un elev în vârstă de 9 ani a fost evaluat medical la faţa locului (atac de panică) şi refuză transportul la UPU Constanţa, a fost preluat de mama acestuia.

De asemenea, doi adulţi au fost asistaţi de echipajele SMURD şi SAJ, cu atac de panică, refuză transportul la UPU Constanţa”, mai precizează cei de la ISU Dobrogea, într-un nou comunicat.

ADVERTISEMENT

Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au mai precizat că, în urma incendiului de vineri dimineață, au ars mai multe materiale depozitate lângă panoul electric care a luat foc.

Un alt incendiu s-a produs la o școală din România, în urmă cu o lună, în Olt

Incendiul de la școala din Constanța vine la mai puțin de o lună distanță de la un eveniment similar raportat în județul Olt. Pe 17 februarie, un incendiu puternic a izbucnit la o școală din localitatea Sârbii Măgura, județul Olt.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost mobilizate echipaje de la Stația Scornicești și Detașamentul Slatina. Focul a cuprins atunci 300 de metri pătrați din școală, în special acoperișul unității. Toți copii s-au autoevacuat în siguranță din incinta clădirii.

Din fericire nu au existat victime în urma evenimentului. Doar un profesor a suferit un atac de panică. Medicii l-au ajutat pe acesta la fața locului și a refuzat transportul la spital, conform ISU Olt.

ADVERTISEMENT