News

Incendiu la un depozit de carburant. Patru persoane au fost rănite de flăcări și fum

Pompierii din Mureș au fost chemați la un depozit din Mureș, unde flăcările au cuprins 4.000 de metri pătrați și au rănit 4 persoane.
23.08.2023 | 09:31
Incendiu la un depozit de carburant Patru persoane au fost ranite de flacari si fum
Incendiu la un depozit de carburant. Patru persoane au fost rănite de flăcări și fum
ADVERTISEMENT

Conform ISU Mureș, la fața locului în Eremitu au fost trimise 8 autospeciale de stingere, o autocisternă, o autoscară, o autospecială pentru suport logistic, trei ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport personal și victime multiple. Flăcările au cuprins 4.000 de metri pătrați la depozitul de carburant și material lemnos.

Incendiu puternic la un depozit din Mureș

În sprijinul pompierilor de la ISU Mureș au mai venit inclusiv serviciile voluntare pentru situații de urgență Miercurea Nirajului, Vărgata și Eremitu.Au participat la această acțiune pompieri din mai multe județe.

ADVERTISEMENT

Totodată, alte șase autospeciale de stingere (din cadrul ISU Cluj, ISU Bistrița-Năsăud, ISU Sibiu, ISU Harghita și ISU Alba) intervin în sprijinul resurselor de la ISU Mureș”, au mai transmis cei de la ISU Mureș.

Potrivit pompierilor, patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de la echipajele SMURD ajunse la fața locului. ”Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, sens în care a fost trimis un mesaj RO-ALERT pentru avertizarea populației din proximitatea zonei unde se manifestă arderea”, au mai transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Un incendiu la fel de devastator s-a produs în urmă cu mai multe zile la un depozit din localitatea Glina, județul Ilfov, pe Șoseaua Libertății. Și aici flăcările violente au distrus interiorul halei, iar locuitorii din zonă au primit mesaj RO-Alert pentru a sta în casă din cauza fumului toxic.

“Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit în localitatea Glina, Șoseaua Libertății. Ard mase plastice și carton în interiorul halei, cu degajări mari de fum, fără pericol de propagare”, au transmis reprezentanții ISU București – Ilfov. Din fericire nu au existat victime, deși două camioane au fost prinse în interior de flăcări.

ADVERTISEMENT

“Au fost afectate și două autocamioane aflate în imediata apropiere a halei. Nu sunt victime. Depozitul are o suprafață de 500 metri pătrați. Incendiul este localizat”, au completat reprezentanții ISU. Depozitul a fost afectat pe o suprafață de circa 500 de metri pătrați și a suferit daune semnificative.

Oamenii au fost nevoiți să stea în case până în momentul în care flăcările au fost stinse și fumul s-a risipit. “Având în vedere degajarea intensă de fum, pentru avertizarea și informarea populației a fost emis un mesaj prin sistemul RoAlert.

ADVERTISEMENT

Acest demers are ca scop protejarea cetățenilor și oferirea de informații precise cu privire la situație, pentru a evita potențialele pericole asociate cu fumul toxic”, a transmis ISU.

ADVERTISEMENT
Tags: