News

Incendiu la un spital din Cluj – Napoca. Zeci de pacienți evacuați. A fost activat Planul Roșu

Un incendiu a izbucnit joi seara la un spital privat din Cluj - Napoca. Zeci de pacienți au fost evacuați de urgență. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție.
16.02.2023 | 23:33
Incendiu la un spital din Cluj  Napoca Zeci de pacienti evacuati A fost activat Planul Rosu
Incendiu la un spital din Cluj - Napoca. A fost activat Planul Roșu de intervenție. Zeci de pacienți evacuați. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

A fost alertă joi noaptea în Cluj – Napoca. Un incendiu puternic s-a produs la un spital din orașul de pe Someș. Dată fiind gravitatea situației, autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Incendiu la un spital din Cluj – Napoca. A fost activat Planul Roșu de intervenție. Zeci de pacienți evacuați

Din primele informații, incendiul a fost raportat la un spital privat de pe strada Frunzișului. Pompierii au intervenit de urgență și au evacuat toți pacienții din unitatea medicală. Din fericire, nu sunt victime.

ADVERTISEMENT

”Pompierii de la Detașamentul 1 intervin în aceste momente la un incendiu produs la un spital privat de pe strada Frunzișului. A fost activat planul roșu începând cu ora 22:50.

Până acum nu sunt anunțate victime, iar în jur de 20 de pacienți au fost evacuați de către pompieri. Spitalul este inundat cu fum”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a revenit cu o informare în care anunță că 26 pacienți evacuați și alți 4 pacienți, aflați în stare gravă la ATI, au fost transportați la alte spitale din oraș

”Până în acest moment au fost evacuați 26 de pacienți, dintre care patru sunt transportați la alte unități spitalicești. Incendiul este lichidat, iar pompierii efectuează recunoașterea în întreg spitalul”, a mai transmis ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

Incendiul de la spitalul din Cluj-Napoca, lichidat

Incendiul de la spitalul din Cluj-Napoca a fost lichidat în jurul orei 23:30. În orele următoare pompierii vor efectua recunoașterea în întreg spitalul pentru a a se asigura că nu mai sunt alte focare de incendiu, a anunţat ISU Cluj.

Tot în orașul din Ardeal, un alt incident similar a avut loc în urmă cu câteva luni. În noiembrie 2022, un incendiu a izbucnit la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. Și atunci a fost activat planul roșu, iar pacienții de pe 3 etaje au fost evacuați. Focul care a izbucnit într-o baie a fost stins în scurt timp și nimeni nu a fost rănit, potrivit pompierilor.

ADVERTISEMENT

În momentul sosirii echipajelor de la ISU, s-a constatat că ardea masca din materiale plastice a canalului tehnic dintr-un grup sanitar situat la etajul 3 al spitalului, cu degajări intense de fum. Focul a fost stins imediat după sosirea pompierilor.

ADVERTISEMENT
Tags: