News

Incendiu pe aeroportul din Londra. Zborurile au fost anulate, sute de persoane blocate

Toate zborurile de Aeroportul Luton din Londra au fost suspendate, după ce parcarea unui terminal a luat foc, iar accesul oamenilor a fost interzis în zonă.
11.10.2023 | 07:08
Incendiu pe aeroportul din Londra Zborurile au fost anulate sute de persoane blocate
Zborurile au fost anulate, sute de persoane blocate. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Este vorba despre Parcarea Terminalului 2, care a suferit ”un colaps structural semnificativ”, spune Serviciul de Pompieri din Bedfordshire. Nu mai puțin de 15 mașini de pompieri au participat la incendiu, care a afectat jumătate din structura cu mai multe etaje și a implicat numeroase mașini.

Incendiu pe aeroportul din Londra, într-un Parking

Zborurile au fost suspendate până miercuri la ora 12:00, ora locală, pentru siguranța pasagerilor și a personalului, au transmis reprezentanții aeroportului. Patru pompieri și un membru al personalului aeroportului au fost transportați la spital după ce s-au intoxicat cu fum, în timp ce un alt pacient a fost ajutat la fața locului, conform BBC.

ADVERTISEMENT

Sute de oameni sunt blocați în Luton în această dimineață, fără nicio modalitate de a ajunge acasă. Mulți au declarat pentru BBC că mașinile lor erau în parcare, astfel că dauna produsă de acest incendiu ar putea fi uriașă. Toate hotelurile sunt complet rezervate în Londra și mulți pasageri susțin că companiile aeriene i-au abandonat, pur și simplu.

La fața locului există o prezență puternică a Poliției, cu mulți ofițeri care încearcă din răsputeri să îndepărteze oamenii de la fața locului. Din păcate, pentru unii pasageri blocați, engleza nu este limba lor primară, astfel că mulți se încurcă cu bagajele la gara Aeroportului Luton în încercarea de a lua un tren sau autocar către alte aeroporturi pentru a lua zboruri în următoarele ore.

ADVERTISEMENT

Aeroportul Luton din Londra este al cincilea cel mai mare aeroport din Marea Britanie după Heathrow, Gatwick, Manchester și Stansted, transportând peste 13 milioane de pasageri în 2022. Serviciul de ambulanță a declarat că ”incidentul critic a fost oprit, dar va rămâne la fața locului pentru a sprijini colegii de pompieri și salvare”.

Imaginile distribuite online arată flăcări uriașe și fum care ieșeau de la ultimul etaj al clădirii, în Parcarea Terminalului 2 din aeroportul Luton. Anchetatorii au constatat că incendiul a pornit la o mașină, după care s-a răspândit la alte autoturisme, cel mai probabil fiind vorba de zeci sau sute de mașini distruse total.

ADVERTISEMENT

Un pasager care se afla la bordul unui avion care urma să decoleze în momentul izbucnirii incendiului a declarat: ”Tuturor ni s-a spus să coborâm din zbor, că a avut loc un incident și apoi am fost lăsați în aeroport fără nicio explicație adecvată”. Două ore mai târziu, oamenii au aflat că a avut loc un incident major și că ar trebui să părăsească aeroportul.

”Totul a fost un pic confuz pentru că nu cred că personalul știa exact ce ar fi trebuit să facă. Unii dintre noi am fost foarte speriați pentru că eram singuri pe aeroport”, a explicat un alb ărbat. Un alt martor spune că parcarea a fost cuprinsă aproape instant de flăcări, în timp ce zeci de alarme auto se auzeau puternic, simultan.

ADVERTISEMENT

Câteva minute mai târziu, cea mai mare parte a etajului era aprins, alarmele mașinilor se declanșau cu explozii puternice de la mașini care ardeau în flăcări”, a completat martorul. Pompierii i-au sfătuit pe localnici, între timp, să închidă ferestrele și ușile și să evite zona. Aeroportul a oferit un comunicat oficial, prin care oamenii erau rugați să stea acasă.

”Toate zborurile sunt suspendate în prezent, deoarece serviciile de urgență răspund la un incendiu de mașină care s-a extins în Parcarea Terminalului 2. Accesul la aeroport este în prezent restricționat și cerem ca oamenii să nu călătorească la aeroport în acest moment. Urmează actualizări suplimentare”, au comunicat reprezentanții aeroportului.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale...
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale cui arme strategice sunt mai mari!”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în...
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în Dolj, este de negăsit. De ieri, copila e căutată neîncetat
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat...
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: Regina sufletului meu
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa...
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa vedetei TV. "Cine sunteți dumneavoastră"
Viața la bloc. Ce poți face când asociația încalcă legea
Viața la bloc. Ce poți face când asociația încalcă legea
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”