News

Incendiu puternic în Londra. Un centru de afaceri a fost cuprins de flăcări, intervin 100 de pompieri. Video

Au fost peste 120 de apeluri către forțele de intervenție. Deocamdată, nu se cunosc informații cu privire la posibile victime.
25.08.2023 | 23:33
Incendiu puternic in Londra Un centru de afaceri a fost cuprins de flacari intervin 100 de pompieri Video
Incendiu puternic în Londra. Foto: Captură Twitter
ADVERTISEMENT

Incendiu puternic în Londra, izbucnit vineri la un centru de afaceri din Fairfield Road, Bow. Potrivit Reuters, focul se manifestă la acoperișul clădirii aflate în estul capitalei Regatului Unit. A fost mobilizat un număr impresionant de forțe pentru a stinge incendiul amenințător.

Incendiu puternic în Londra

La fața locului au ajuns 15 mașini ale salvatorilor, intervenind aproximativ 100 de pompieri. Pe rețelele de socializare au apărut foarte multe imagini din zona respectivă, în care se pot observa flăcările imense și fumul dens.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, nu există informații cu privire la posibile victime sau răniți în urma izbucnirii incendiului. Totodată, nu se știe din ce cauză s-ar fi produs evenimentul care pune pe jar autoritățile din Londra.

„Nu există nicio veste de la pompieri: Cincisprezece mașini de pompieri și aproximativ 100 de pompieri au fost chemați la un incendiu la un centru de afaceri de pe Fairfield Road din Bow”, au transmis pompierii din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Totodată, din primele date transmise de autorități, se pare că respectiva clădire are șase etaje. Focul ar fi pornit în jurul orei 18:00, iar de atunci locuitorii au dat aproximativ 120 de apeluri, cu privire la incident.

„Cea mai mare parte a acoperișului a luat foc într-o clădire cu șase etaje. Incendiul este foarte vizibil și 120 de apeluri au fost făcute la centrul de control 999 al Brigăzii de Pompieri, alertându-i cu privire la incendiu. Brigada a fost chemată la ora 18:04.

ADVERTISEMENT

Echipaje de pompieri din Bethnal Green, Whitechapel, Homerton și din stațiile de pompieri din jur sunt prezente. Cauza incendiului nu este cunoscută în acest moment”, adaugă pompierii.

9 oameni au murit într-un incendiu uriaș, în Franța

Un eveniment tragic a avut loc, la începutul lunii august, în regiunea Alsacia din Franța. Un centru pentru persoane cu dizabilități a luat foc, iar în urma acestuia, 11 oameni au murit. În clădire se aflau 28 de beneficiari, deși centrul era acredidat să găzduiască doar 16 persoane.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul comunei La Forge, acolo unde s-a produs tragedia, a declarat că la parterul centrului, unde se aflau câțiva dintre oameni, a fost un garaj renovat. „Victimele care au putut scăpa sunt cele de la parter. Dintre cele de la etaj au putut pleca unele, dar nu toate”, a declarat locotenent-colonelul pompier Philippe Hauwiller, pentru presa din Franța, la momentul respectiv.

 

ADVERTISEMENT