News

Incendiu puternic în zona pârtiilor de schi de la Cavnic. O casă a ars ca o torță

Un incendiu violent a izbucnit în zona pârtiilor de schi de la Cavnic, în județul Maramureș, mai multe echipaje de pompieri fiind chemate de urgență în zonă.
29.01.2024 | 09:46
Incendiu puternic in zona partiilor de schi de la Cavnic O casa a ars ca o torta
Incendiu puternic în zona pârtiilor de schi de la Cavnic. O casă a ars ca o torță
ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor, focul a fost extrem de violent și a ars în totalitate o casă de lemn din apropierea pârtiilor de schi din zona Roata. Focul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la un boiler electric aflat în gospodărie, însă pompierii au reușit să țină flăcările sub control, astfel că restul gospodăriilor din zonă au fost salvate.

Incendiu puternic în zona pârtiilor de schi de la Cavnic

“Au intervenit trei echipaje de pompieri de la Cavnic, dar și pompierii civili de acolo. În sprijinul lor au fost trimise și două echipaje de la detașamentul din Baia Mare. A fost, aparent, evitat un adevărat dezastru, deoarece în zona respectivă sunt doar cinci-șase metri distanță între gospodării”, au explicat martorii, conform vasiledale.ro.

ADVERTISEMENT

Proprietarii imobilului cuprins de flăcări au reușit să se salveze, ca prin miracol, însă dauna produsă este semnificativă. Incendiul din Maramureș nu este singurul care a produs daune în ultimele 24 de ore. Asta, pentru că la câteva sute de kilometri depărtare, în localitatea Vulcan din Hunedoara, doi pensionari au rămas fără casă.

Cei doi bătrâni se aflau la biserică, astfel că nu s-au așteptat niciodată că nu vor mai avea casă atunci când se vor întoarce. Alarma a fost dată de vecini, care au chemat pompierii. Flăcările au distrus 200 de metri pătrați din gospodărie, precum și un tractor aflat într-un garaj. Și în acest caz incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit.

ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a cuprins Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea

Un alt incendiu, de data aceasta în Râmnicu Vâlcea, a cuprins un pavilion unde erau adăpostite maimuțele de la Grădina Zoologică din localitate. Martorii spun că flăcările au cuprins rapid acoperișul pavilionului unde sunt adăpostite maimuțele. Din fericire niciun animal nu a fost rănit, pentru că îngrijitorii au reușit să evacueze cei 12 babuini.

Tot în urmă cu 24 de ore, în județul Cluj, pompierii s-au luptat 3 ore cu flăcările după ce o gospodărie a luat foc în zona Huedin. În acest caz, specialiștii au determinat că focul a pornit din cauza unui coș de fum izolat necorespunzător. Din fericire nu au existat victime, însă flăcările au distrus totul în cale.

ADVERTISEMENT

”Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit noaptea trecută pentru a stinge un incendiu care a afectat o casă în localitatea Morlaca. Apelul de urgență a venit la ora 23.37, iar la misiune au luat parte două autospeciale cu apă și spumă, alături de o ambulanță SMURD.

Odată ce au ajuns la fața locului, echipajele noastre au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat la acoperișul de aproximativ 100 mp, precum și la pod. Totodată, în interiorul podului erau depozitate numeroase materiale combustibile, cum ar fi cărți și haine.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu au existat victime, iar operațiunile de stingere au durat până la ora 02.30. Cel mai probabil, incendiul a pornit din cauza coșului de fum izolat necorespunzător”, transmiteau reprezentanții ISU Cluj.

ADVERTISEMENT